Ostali sportovi

Veočić: 'Ovo treba shvatiti kao dragocjeno iskustvo'

HINA, Petar Jenjić • petak, 02.08.2024.
Veočić: 'Ovo treba shvatiti kao dragocjeno iskustvo'
Foto: Damir Senčar/HINA

Gabrijel Veočić prokomentirao je poraz od Cristiana Javiera Pinalesa u borbi za polufinale poluteške kategorije. Istaknuo je da nema previše iskustva s karipskim boksačima i da je njegov protivnik zasluženo slavio...

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić nije se uspio plasirati u polufinale poluteške kategorije do 80 kg izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca od Dominikanca Cristiana Javiera Pinalesa koje je ulaskom u polufinale osigurao brončanu medalju.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veočić je bio prvi hrvatski boksač nakon Filipa Hrgovića na OI u Riju 2016. koji je izborio plasman među osam najboljih i borbu za olimpijsko odličje. Međutim, nije uspio. Dominkanac Pinales je jednoglasno dobio sve tri runde za uvjerljivih 5-0.

"Borba bila teška, ali izgubio sam zasluženo. Morali smo mijenjati taktiku nakon prve runde, ta brza prednja ruka me iznenadila, u drugoj i trećoj rundi smo dosta toga promijenili, ali nije bilo dovoljno za preokret. On je dosta viši od mene, ali nije napadač, tako smo postavili i u prvoj rundi da probam s distance. No, to nije išlo, pa smo morali mijenjati taktiku nakon prve runde", kazao je Veočić, koji nema baš iskustva s karipskim boksačima.

"Ja sam navikao na europske borce, takvi su mi bili i sparing partneri. Ovaj karipski stil boksa je pomalo nepoznat za mene. Malo sam razočaran, ali opet - imam 23 godine, a boksao sam za olimpijsku medalju. Imam joj najmanje pet, šest godina vrhunskog boksa i ovo treba shvatiti kao dragocjeno iskustvo."

Hrgović je tako ostao jedini boksač olimpijskom medaljom osvojenom pod hrvatskom zastavom, ima broncu iz Rio de Janeira. No, medalje na OI su osvajali i Mate Parlov i to zlato u Munchenu 1972. godine (poluteška), Ante Josipović zlato u LA-u 1984 (poluteška) i Damir Škaro četiri godine kasnije broncu u Seulu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!