Tenis

Veliki broj otkaza: Iga Swiatek također prekrižila nastup u Torontu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 03.08.2024.
Veliki broj otkaza: Iga Swiatek također prekrižila nastup u Torontu
Foto: EPA

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek, koja je na Olimpijskim igrama u Parizu jučer osvojila brončanu medalju, otkazala je nastup na WTA turniru u Torontu sljedeći tjedan zbog "prevelikog umora".

Peterostruka osvajačica Grand Slam turnira, koja je ranije ove godine osvojila svoj treći naslov na Roland Garrosu, pobijedila je Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu u borbi za brončanu medalju na Olimpijskim igrama prije nego što je objavila da joj treba odmor.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Žao mi je što vas moram obavijestiti da se zbog općeg umora kojeg su uzrokovala posljednjih nekoliko tjedana na terenu moram povući s turnira u Torontu", rekla je Swiatek.

"Zbog intenzivnog teniskog rasporeda s Olimpijskim igrama i različitim podlogama, potrebno mi je više vremena za odmor i oporavak kako bih bila spremna igrati na najboljoj mogućoj razini", dodala je.

Čak šest od deset najboljih igrača otkazalo je nastup u Torontu, pripremnom turniru za posljednji Grand Slam sezone, US Open.

Među njima su pobjednica Wimbledona Čehinja Barbora Krejčikova, četvrta na ljestvici Kazahstanka Jelena Ribakina, Talijanka Jasmine Paolini (WTA-5.), Grkinja Maria Sakkari (WTA-8.) i Amerikanka Danielle Collins (WTA-9.). test

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!