Ostali sportovi

Donna Vekić ima medalju u džepu, ali sanja zlato oko vrata

Branimir Korać • subota, 03.08.2024.
Donna Vekić ima medalju u džepu, ali sanja zlato oko vrata
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić velika je priča ovih Olimpijskih igara. Sjajna forma prenesena je u Pariz gdje je dogurala do finala i borit će se za zlatno odličje...

Travnata sezona vratila je Donnu Vekić u teniski vrh, a sada može napraviti ono što praktički svi sportaši sanjaju, a samo mali broj u svom sportu to i ostvari.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić će se u Parizu u finalu Olimpijskih igara boriti za zlatno odličje s Kineskinjom Qinwen Zheng, nešto što gotovo nije mogla niti zamisliti još tamo prije dva mjeseca kada se mučila i igre nisu bile na ovoj razini.

Težak udarac za Donnu bio je poraz u apsolutnoj drami protiv Olge Danilović u Roland-Garrosu, nakon tog poraza tenisa i svega bilo joj je preko glave, ali nakon dolaska na travnatu podlogu baš sve se promijenilo.

U Bad Homburgu je došla do finala, u Wimbledonu do polufinala i u tako dobroj formi doputovala je u Pariz i nastavila sa sjajnim igrama. Ostavila je iza sebe i traumatični poraz od Jasmine Paolini u polufinalu Wimbledona te započela novi niz.

Kiša je u Parizu stvorila dosta problema organizatorima pa se nadoknađivao program i tu je Vekić igrala pet dana zaredom doslovno svaki dan. Redom je rušila Luciju Bronzetti, Biancu Andreescu, CoCo Gauff, Martu Kostjuk i Annu Karolinu Schmiedlovu.

Epski dvoboj protiv Kostjuk ostat će još dugo svima u sjećanju, ali Donna je igrala sjajno i u ostalim mečevima, nadigrala je drugu igračicu svijeta, s autoritetom je odradila polufinale u kojem je bila favorit i borit će se za zlato.

Tamo je čeka sedma igračica svijeta sjajna Kineskinja Zheng koja je također imala dramatičnih mečeva protiv Emme Navarro i Angelique Kerber, ali i dojmljivih pobjeda poput polufinale protiv Ige Swiatek.

Mjesto, vrijeme

Pariz, Philippe Chatrier, 15:30

Prošli dvoboji

Donna i Zheng dosad su se sastale dva puta. 2021. godine Vekić je u Courmayeuru u prvom kolu bila bolja sa 7:6, 6:2, a prošle godine u Zhuhaiju Zhang je uzvratila sa 6:4, 6:7, 6:4.

Prognoza

Zhang je Top 10 igračica, napreduje i raste, ali Vekić je pokazala da se nikada ne predaje i ako je mogla izvući sve ove pobjede, zašto ne bi svladala i Kineskinju? test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!