Nogomet

Sopić uoči Lokomotive: 'Mogu se samo moliti Bogu da ćemo zabiti svoje šanse'

Branimir Korać • subota, 03.08.2024.
Sopić uoči Lokomotive: 'Mogu se samo moliti Bogu da ćemo zabiti svoje šanse'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka novu sezonu SuperSport HNL-a otvara susretom protiv Lokomotive na Rujevici. Željko Sopić nada se kako će njegovi igrači znati iskoristiti prilike koje će se ukazati...

Lokomotiva je prvi protivnik Rijeke u novoj sezoni SuperSport HNL-a. Sopić i njegovi igrači žele sezonu otvoriti pobjedom.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bitno je kako ćemo ući u sezonu, siguran sam da će svi dati od sebe da ostvarimo pravi rezultat. Imali smo problema na pripremama jer su nam neki igrači falili, sada Hodža nije mogao igrati iako je bio potpuno spreman jer je bio na svadbi, ali sporemat ćemo se kroz utakmice. Svaka tri dana se igra, nema tu vremena za uigravanje, prijateljske utakmice, slaganje. Četvrtak nedjelja, regeneracija, priprema, utakmica, to je tako. Nije ovo ništa novo, treba držati pozitivu, nije to ništa novo."

Nekih promjena u sustavu igre u odnosu na Corvinul, ne bi trebalo biti.

"Igramo na Rujevici i trebamo igrati svoj prepoznatljivi nogomet, probati što duže držati kvalitetu igre kao u prvom dijelu protiv Corvinula. Mogu se samo moliti Bogu da ćemo zabiti svoje šanse."

Situacija oko ostanka/odlaska Marca Pašalića?

"Vidio sam u medijima isto što i vi. Ako dođe ponuda, razmotrit će je i klub i on i vidjet ćemo. Svi smo svjesni da kako bi se popunio proračun moraš nekoga prodati. Uvijek bolje prodati jednog za više nego dva za manje."

Nakon Lokomotive uslijedit će dvoboj protiv Elfsborga.

"Teško se pripremati za nešto iza ako imaš još jednu utakmicu. Vidio sam da do naše utakmice ne igraju, pogledat ćemo njihovu utakmicu protiv Djurgardena i obje protiv Šerifa i onda se pripremati nakon Lokomotive za njih. Morat ćemo odraditi jedan ili dva treninga na umjetnoj travi nakon Varaždina."

Fruk nije u idealnom stanju, ali spreman je za nastup.

"Fruk je u redu, taj njegov zglob je ok, ali ipak ga treba malo dozirati. To je zglob koji je stradao još dok sam bio trener Gorice, ali u principu spreman je za Lokomotivu."

Lokomotiva je nepoznanica, ponovno je imala puno promjena.

"Lokomotiva kao svi hrvatski klubovi moraju prodavati. Svi bi mi bili sretni da imamo 60-70 posto od TV prava i ulaznica, a ostalo nabaviš. Kod nas od toga dobijemo 10-20 posto, a ostalo se moraš snaći na razne načine. Lokomotiva ima jako dobru školu iz koje crpi mladiće, prisiljeni su prodavati, to su radili i ovog ljeta te su nepoznanica. I mi još neke stvari lagano slažemo."

Gabrijel Rukavina sve više hvata Sopićeve zahtjeve.

"Rukavina je došao na pripreme u Schladming, radio je s Dinamom pa onda tjedan dana individualno. Dosta se digao, sigurno će dobiti minutažu, ima potencijal, ali budemo vidjeli. Jako sam zadovoljan kako radi."

Sopić bi bio najsretniji da na početku priprema ima definiran kadar, ali ne ide tako lako.

"Jučer sam razgovarao s prijateljem, mislim da mi u Hrvatskoj sa svime kasnimo tri tjedna. To je improvizacija, ako želite napraviti nešto u Europi, svaki klub bi na početku priprema trebao imati pripremljen kadar. No za to nemamo novca. Igrači koje bi vi doveli traže puno novca, to je toliko nerealno i kada ne nađu ono što ih zadovoljava, nađemo se na pola puta. Ako nam i ode netko od igrača i budemo dovodili pojačanja, trebat ćemo igrača koji je u trenažnom procesu jer i najbolji igrač ako ne trenira treba mu barem tri tjedna da bude na nekom nivou, a da se ne ozlijedi. Jedino je Osijek doveo igrače na vrijeme, svi mi ostali... U ovom trenutku je sve malo preskupo."

Koliko su igrači opterećeni problemom realizacije?

"Ne vjerujem da su opterećeni. Mogu pohvaliti golmana Corvinula, stvarno vrhunska izvedba. Na tragu smo onih naših najboljih utakmica po pitanju broja udaraca. Odčepit će se, svakodnevno radimo na tome da budemo bolji."

Onaj kojeg sigurno neće biti još neko vrijeme je Bruno Goda.

"Goda je zadnji trening odradio 24. svibnja. Situacija nije bajna, ali to je najveći profesionalac kojeg sam vidio. Ima upalu pubične kosti i mora mirovati. Na silu sam ga otjerao na more, inače bi tu bauljao 14 sati dnevno. Pomaka ima, ali ne može napraviti trening, kad god trči boli. Proći će, ali opet će trebati vremena da uhvati ritam. Svi su doktori rekli da je to mjesec do četiri mjeseca pauze da se smiri, ako nemaš sreće moraš na žalost na operaciju." test

SuperSport HNL

1Dinamo 15:0+53
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Lokomotiva 00:000
5Osijek 00:000
6Rijeka 00:000
7Slaven Belupo 00:000
8Šibenik 00:000
9Varaždin 00:000
10Istra 1961 10:5-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 15:0+53
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Lokomotiva 00:000
5Osijek 00:000
6Rijeka 00:000
7Slaven Belupo 00:000
8Šibenik 00:000
9Varaždin 00:000
10Istra 1961 10:5-50

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!