Ostali sportovi

Brončani strijelac Miran Maričić svečano dočekan u Zagrebu

Branimir Korać, HINA • subota, 03.08.2024.
Brončani strijelac Miran Maričić svečano dočekan u Zagrebu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatski olimpijski odbor priredio je u subotu u VIP salonu Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu svečani doček brončanom olimpijcu u streljaštvu Miranu Maričiću, kao i drugim olimpijcima koji su skupa s njim stigli iz Pariza.

U pratnji su mu bili peterostruki olimpijac Petar Gorša, treneri Damir Bošnjak i Siniša Vitez, kao i stolnotenisačica Ivana Malobabić s trenerom Dragutinom Šurbekom. Istim letom iz Pariza su se vratili i članovi medicinskog tima Igor Borić, Ivan Štironja, Denis Beljić i Tomislav Zalović.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim predstavnika HOO-a, predvođenih direktorom Ureda za programe lokalnog sporta Hrvojem Balenom, svečanom dočeku su nazočili i državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta (MINTS) Josip Pavić, ujedno i izaslanik premijera Andreja Plenkovića, načelnik Službe za integraciju, raščlambu i planiranje u MORH-u brigadir Domagoj Adanić kao izaslanik dopredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, posebni savjetnik u MINTS-u Tomislav Družak, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, kao i brojni predstavnici nacionalnih sportskih saveza (streljaštvo i stolni tenis) te lokalnih sredina, ponajprije iz Sportske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara.

HOO je priredio cvijeće i darove za sve olimpijce, a za osvajača olimpijske medalje još i tortu te dukat u trajno sjećanje na veliki uspjeh ostvaren u disciplini zračna puška 10 m na Olimpijskim igrama u Parizu.

Skromni Miran Maričić srdačno je zahvalio na svim počastima iskazanim na dočeku u Zagrebu, ustvrdivši da će mu još trebati vremena da shvati kakav je uspjeh ostvario u Parizu. Zahvalio je i reprezentativnom kolegi Petru Gorši, koji je i krivac za njegov odabir streljaštva kao najdražeg sport, te istaknuo da će mu olimpijska medalja biti veliki zalog za nastavak karijere.

Nakon zagrebačkog dočeka, brončanom strijelcu slijedi i doček u njegovu Bjelovaru. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!