Ostali sportovi

Filip Jurišić pokvario svoj plasman u danu s jačim vjetrom

Branimir Korać, HINA • subota, 03.08.2024.
Filip Jurišić pokvario svoj plasman u danu s jačim vjetrom
Foto: EPA

U Marseilleu je napokon zapuhao mistral, vjetar zapadnih smjerova, ali ništa dobro nje donio jedriličaru Filipu Jurišiću, koji je nakon dva plova u subotu skliznuo s drugog na 12. mjesto poretka klase ILCA 7, dok je Jelena Vorobjeva deveta u klasi ILCA 6.

Član splitskog Mornara Jurišić (32) je u danu s najjačim vjetrom dosad ispred Marseillea u prvom plovu završio kao 31., a u drugom je bio nešto bolji - 24. U oba plova je lošije startao, držao se u sredini flote i malo pokvario svoj plasman nakon šest od ukupno deset kvalifikacijskih plovova.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hvaranin je u ukupnom poretku 12. s 73 negativna boda, te u nedjelu i ponedjeljak još ima šansu ugureti se među deset najboljih, koji će u utorak jedriti u plovu za odličja u klasi ILCA 7, koja se nekad zvala Laser, a na ovim Igrama ima oznaku Dinghy.

Uvjerljivo vodi aktualni olimpijski pobjednik i dvostruki svjetski prvak Australac Matt Wearn s 18 negativnih bodova, ispred Britanca Michaela Becketta (40) i člana splitskog Mornara Cipranina Pavlosa Kontidesa (42).

U klasi ILCA 6 36-godišnja Jelena Vorobjeva nakon šest plovova drži deveto mjesto s 56 negativnih bodova, prema neslužbenim rezultatima.

U četvrtom plovu Ruskinja, koja je je prije šest godina dobila hrvatsko državljanstvo, startala je odlično i prvu bovu okrenula kao druga, no onda je upala u probleme i završila kao 16. U petom plovu Vorobjeva je vodila sve do zadnjeg okreta, a tu regatu je okončala kao odlična treća. Šesti plov je također dobro započela, držeći se oko šeste pozicije, a u cilje je ušla kao 14.

I Jelenu, kao i Filipa, čeka još četiri kvalifikacijska plova i onda medal race, ako bude među deset najboljih. U ovoj klasi vodi Nizozemka Marit Bouwmeester s 12 bodova. test

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!