Ostali sportovi

Joković: 'Svakako moram naglasiti nevjerojatnu borbenost i energiju koju smo pokazali'

Branimir Korać • subota, 03.08.2024.
Joković: 'Svakako moram naglasiti nevjerojatnu borbenost i energiju koju smo pokazali'
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti upisali su jako važnu pobjedu protiv Grčke s kojom su i matematički osigurali mjesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara...

Jerko Marinić Kragić istaknuo je važnost pobjede protiv Grčke s kojom je bilo problema u ovom meču.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znali smo da će igrati usku zonu i s par šuteva ako probijemo golmana da će morati mijenjati obranu. Ti šutevi u prve dvije četvrtine bili su malo slabiji, vratar je stekao sigurnost i na poluvrijeme smo otišli s minus dva. Nešto smo morali promijeniti. Ova je pobjeda izuzetno važna za nas i zasluženo smo na kraju slavili."

Iskusni Maro Joković posebno je zadovoljan koliko se Hrvatska borila u ovom meču.

"Prvi cilj ostvaren, ali svakako moram naglasiti nevjerojatnu borbenost i energiju koju smo pokazali u ovom susretu. Imali smo stvarno teških trenutaka, brutality, igrača manje koje smo prestali i brojati, ali obrana je izvukla ovu utakmicu. Ovo je jako dobar vjetar u leđa."

Bilo je ovo najbolje izdanje Hrvatske na ovom turniru.

"Prvi manji cilj je ostvaren, sada želimo biti drugi u skupini, možemo biti jako zadovoljni, stabilni smo u glavama i to će činiti razliku za dalje. Ovo nam je u Parizu najbolja utakmica."

Zadovoljan je i izbornikov pomoćnik Jure Marelja.

"Ulazak u utakmicu jako dobar, kontrola igre do kraja druge dionice kada je došao pad i ulazimo u rezultatsku neizvjesnost. U trećoj dionici opet krećemo i dobro stojimo na terenu. Onda se događa ona cijela situacija s Biljakom, ta odluka nas je iznenadila, ali i galvanizirala. " test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!