Ostali sportovi

Brazilke u izravnom dvoboju preko Angole do četvrtog mjesta i četvrtfinala

Branimir Korać • subota, 03.08.2024.
Brazilke u izravnom dvoboju preko Angole do četvrtog mjesta i četvrtfinala
Foto: EPA

U ženskom rukometnom turniru odigrane su sve utakmice skupine B i poznat je konačan portedak. U posljednjem kolu Brazil i Angola u izravnom dvoboju odlučivali su o putniku u četvrtfinale...

S obzirom da je u posljednje kolo ušla s bodom više, Angola je bio dovoljan i remi protiv Brazila, ali nije bila niti blizu. Brazilke su bile vrlo uvjerljive i upisale su pobjedu 30:19.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, Brazil ga je dobio s vrlo visokih 14:6 i u nastavku susreta mirno je dovršio posao.

Briljirala je na golu Gabriela Moreschi koja je skupila 17 obrana, Gabriela Bitolo dodala je sedam golova, a šest Samara Vieira. Kod Angole Stelvia Pascoal upisala je četiri pogotka.

Prvo mjesto u skupini uzele su Francuskinje koje su lakoćom slavile protiv velikog razočaranja ženskog turnira reprezentacije Španjolske. Španjolke su završile na posljednjem mjestu bez ijednog osvojenog boda.

U pobjedi 32:24 Francusku su predvodile Alicia Toublanc sa šest golova te Pauletta Foppa s pet.

Nizozemska je dobila izravnu bitku s Mađarskom i osigurala drugo mjesto. Slavila je 30:26 uz sedam pogodaka Lois Abbingh i šest Angele Malesteintest

Skupina B, peto kolo:
Mađarska - Nizozemska 26:30
Španjolska - Francuska 24:32
Brazil - Angola 30:19

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!