Ostali sportovi

Matija Marinić kroz repasaž ostao u igri za medalju

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Matija Marinić kroz repasaž ostao u igri za medalju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski divljevodaš Matija Marinić plasirao se u eliminacijske utrke discipline kajak kros na Olimpijskim igrama u Parizu kroz repesaž...

U subotu je na programu bio prvi krug kajak krosa, discipline koja na Olimpijskim igrama u Parizu ima svoju premijeru. Jedini hrvatski predstavnik Matija Marinić nije se najbolje snašao, ali je kroz repasaž uspio izboriti eliminacijsku fazu koja je na rasporedu u nedjelju.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je zbog jednog dodira s vratima završio kao treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Marinić je morao u repesaž u kojem je bio drugi u svojoj skupini. To je bilo dovoljno za plasman u eliminacijski dio u kojem će u nedjelju nastupiti 32 natjecatelja.

U Marinićevoj skupini, Čeh Jiri Pskavec odmah se na startu odvojio i mirno odveslao do kraja utrke. Hrvatski kajakaš je krenuo sporije, ali je na polovici staze iskoristio pogrešku Rusa Amira Rezanejada i bez većih problema stigao do drugog mjesta koje ga je zadržalo u natjecanju.

Eliminacije su na programu u nedjelju od 15:30 sati, dok će se četvrtfinale, polufinale i finale održati u ponedjeljak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!