Ostali sportovi

51st state razljutio Amerikance pa na kraju uvjerljivo izgubio

HINA, Mario Borko • subota, 03.08.2024.
51st state razljutio Amerikance pa na kraju uvjerljivo izgubio
Foto: EPA

Amerikanci su u očekivano pobijedili Portoriko i tako kao prvi u skupini bez poraza prošli u četvrtfinale olimpijskog turnira u košarci, a predvodio ih je raspoloženi Anthony Edwards...

U svom posljednjem nastupu u grupnoj fazi olimpijskog turnira američki košarkaši su u Lilleu svladali reprezentaciju Portorika sa 104:83 i bez poraza osvojili prvo mjesto u skupini C, u kojoj će od 21 sat utakmicu za drugo mjesto igrati reprezentacije Srbije i Južnog Sudana.

Portorikanci su nakon prve četvrtine vodili 29:25, ali su im izabranici Stevea Kerra u drugoj četvrtini ubacili 39 koševa i već na poluvremenu imali 19 koševa prednosti (64:45).

Pred kraj treće četvrtine prednost momčadi sastavljene od najvećih američkih NBA zvijezda narasla je na plus 31 (87:56), a Portorikanci su iskoristili opuštenost suparnika u zadnjoj četvrtini i sveli konačan zaostatak na podnošljivih minus 21 (104:83).

U pobjedničkoj reprezentaciji najefikasniji je bio Anthony Edwards s 26 koševa. Joel Embiid je ubacio 15, a Kevin Durant 11 poena. Po deset su imali Anthony Davis, LeBron James i Jason Tatum, koji je tome dodao i deset skokova.

Portoriko je predvodio Jose Alvarado s 18 koševa, a Ismael Romero je ostvario double-double učinak od 12 poena i deset skokova.

Amerikanci su s maksimalnih 3-0 osvojili prvo mjesto u skupini, a drugo mjesto će osvojiti pobjednik dvoboja Srbija - Južni Sudan. Portoriko je s tri poraza ostao bez prilike za plasman u četvrtfinale. Po završetku dvoboja reprezentacija Srbije i Južnog Sudana bit će održan ždrijeb četvrtfinala, a Grčkoj za prolaz treba pobjeda Srbije od tri poena razlike ili pobjeda Južnog Sudana od 24. U suprotnom će jedna od dvije spomenute reprezentacije proći kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane momčadi. test

Olimpijske igre, skupina C:
SAD – Portoriko 104:83 (25:29, 39:16, 23:14, 24:17)

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!