Tenis

Lucija Ćirić Bagarić izgubila finale u Italiji, ali od ponedjeljka će imati renking karijere

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Lucija Ćirić Bagarić izgubila finale u Italiji, ali od ponedjeljka će imati renking karijere

Na 75 tisuća dolara vrijednom turniru u talijanskom Cordenonsu, Lucija Ćirić Bagarić izgubila je finale od Nizozemke Anouk Koevermans u dva seta...

Hrvatska tenisačica Lucija Ćirić Bagarić bila je postavljena za drugu nositeljicu na 75 tisuća dolara vrijednom turniru u talijanskom Cordenonsu, ali nije uspjela otići do kraja. 20-godišnjakinja je u finalu igrala protiv vršnjakinje Anouk Koevermans iz Nizozemske i izgubila sa 7:6 (4), 6:2.

Ćirić Bagarić je bila favoritkinja protiv Nizozemke koja se nalazi točno 100 mjesta niže na WTA ljestvici (182. – 282.). Prvi set bio je vrlo izjednačen, obje tenisačice su imale servis za osvajanje prvog seta, ali Koevermans je propustila tu priliku kod vodstva 5:4, a Ćirić Bagarić kod vodstva 6:5.

U tie-breaku Nizozemka je iskoristila prvu set-loptu i sa 7:4 u 13. igri osvojila prvi set. U drugom setu tenisačice su bile vrlo nestabilne na svojim servisima, Ćirić Bagarić je svoj početni udarac izgubila čak četiri puta, a Koevermans samo dvaput, što joj je bilo dovoljno da sa 6:2 osvoji set i zaključi meč.

Bez obzira na poraz, hrvatska tenisačica od ponedjeljka će imati renking karijere. Sa 182. mjesta skočit će na 156. i tako za sedam pozicija nadmašiti najbolji plasman do sad. test

ITF Cordenons, finale:
Anouk Koevermans (Nizozemska) – Lucija Ćirić Bagarić (Hrvatska, 2) 7:6 (4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!