Ostali sportovi

Srbija izbacila domaćina Igara i osigurala svoje mjesto u četvrtfinalu

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Srbija izbacila domaćina Igara i osigurala svoje mjesto u četvrtfinalu
Foto: Daniel Kasap/HINA

U skupini B na olimpijskom turniru u vaterpolu, Srbija je uvjerljivo slavila protiv domaćina Francuske i tako izborila četvrtfinale, dok su Francuzi porazom ispali s turnira...

Hrvatski vaterpolisti odradili su odličan posao protiv Grčke i izborili četvrtfinale, a nešto kasnije u drugom krugu pridružila im se Srbija koja je potencijalni protivnik Barakudama u drugom krugu. Srbi su s 15:8 nadigrali domaćina Francusku i tako ga eliminirali s turnira.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija je bolje krenula u susret i prvu dionicu igre završila s prednošću 4:2, a onda je u drugoj četvrtini dodatno pojačala tempo i s 8:4 otišla na odmor. Francuzi se početkom drugog dijela vraćaju na dva gola minusa (8:6), ali Srbi serijom 5-0 odlaze na nedostižnu razliku i mirno privode utakmicu kraju.

Čak 11 igrača kod Srbije se upisalo u strijelce, a po dva gola su zabili Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nemanja Ubović.

Radoslav Filipović obranio je čak 11 od 17 upućenih lopti. Thomas Vernoux i Mehdi Marzouk postigli su po dva pogotka kod Francuske, ali uz vrlo slab postotak šuta.

Srbija ima šest bodova, isto kao i Mađarska i te će dvije reprezentacije u posljednjem kolu razigravati za treće mjesto u skupini B. Francuzi su eliminirani, pobijedili su Japan, a u posljednjem kolu igraju protiv Španjolske koja je već osigurala prvo mjesto. test

Olimpijske igre, skupina B:
Srbija – Francuska 15:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!