Ostali sportovi

Finalist Umaga osvojio prvu tenisku medalju za Italiju nakon 100 godina čekanja!

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Finalist Umaga osvojio prvu tenisku medalju za Italiju nakon 100 godina čekanja!
Foto: EPA

U meču za broncu, Lorenzo Musetti bio je s 2:1 u setovima bolji od Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i tako točno nakon 100 godina postao prvi Talijan s olimpijskom medaljom u tenisu...

Nakon ženskog finala, na centralni teren Roland-Garrosa zakoračili su Talijan Lorenzo Musetti i Kanađanin Felix Auger-Aliassime. Nedavni finalist Umaga, nakon dramatične borbe za broncu, bio je bolji sa 6:4, 1:6, 6:3 i tako svojoj zemlji donio prvu medalju nakon Pariza 1924. godine.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Musetti je odlično krenuo u meč, odmah je na startu oduzeo servis Kanađaninu i poveo s 2:0. Auger-Aliassime vraća break kod zaostatka 4:3, ali odmah u idućem gemu ponovno gubi servis i omogućava Talijanu da na svom servisu zaključi set sa 6:4.

U drugom setu potpuno drugačija priča. Musetti, koji je samo dan prije prvog meča na OI igrao finale Umaga, energetski je pao, a Kanađanin je to iskoristio i sa 6:1 izjednačio rezultat u setovima.

Činilo se da je Auger-Aliassime uhvatio ritam, ali Musetti je pronašao unutarnju snagu, potpuno se vratio u meč i imao prve break prilike u odlučujućem setu. Na svom je servisu bio vrlo siguran, a kod vodstva 4:3 oduzeo je servis 19. tenisaču svijeta i autoritativno odservirao za konačnih 6:4, 1:6, 6:3.

Musetti je tako postao prvi Talijan s olimpijskom medaljom nakon točno 100 godina. 1924. Olimpijske igre također su se održale u Parizu, a tada se s broncom na “Čizmu“ vratio Uberto De Morpurgo.

Treba spomenuti da tenisa nakon toga dugo nije bilo na OI, ali od 1988. kad se ponovno ustalo, nijedna Talijan ni Talijanka nisu uspjeli doći do medalje.

To se promijenilo na ovim igrama, Musetti je formalno prekinuo taj nizu, ali medalju imaju i Sara Errani i Jasmine Paolini koje će u nedjelju igrati finale u ženskim parovima. test

Olimpijske igre, meč za broncu:
Lorenzo Musetti (Italija) – Felix Auger-Aliassime (Kanada) 6:4, 1:6, 6:3

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!