SuperSport HNL, 1. kolo, 03.08.2024, 21:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Ante Čulina, Dario Kolarević, Vinko Podrug; 4. sudac: Antonio Melnjak
Gorica
Gorica
0:0(0:0) Varaždin
Varaždin

Varaždinci napadali, Goričani se branili, no golova nije bilo

Petar Jenjić • subota, 03.08.2024.
Varaždinci napadali, Goričani se branili, no golova nije bilo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Iza nas je druga utakmica prvog kola SuperSport HNL-a u kojoj su snage odmjerili Gorica i Varaždin. Golova nije bilo, iako su puno bliže pobjedi bili gosti...

Završena je druga utakmica prvog kola nove sezone SuperSport HNL-a. Za razliku od Dinama i Istre 1961, večeras na dvoboju Gorice i Varaždina nismo vidjeli nijedan gol. Iako su gosti imali terensku inicijativu i prilike, promjene rezultata nije bilo, a dobru dionicu na golu je odradio i Božidar Radošević.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva šansa na susretu bila je za domaće u drugoj minuti, pucao je glavom Mario Maloča, ali otišlo je kraj gola. Pet minuta kasnije već je bio svladan Božidar Radošević, no udarac Dimitra Mitrovskog je ispred gol linije otklonio Mateo Leš. Igralo se u vrlo dobrom ritmu u tom periodu.

Goričani su u 22. minuti ostali bez Dina Mikanovića koji je već u desetoj minuti pokazao znakove da ne može nastaviti zbog ozljede. Varaždinci su bolje igrali, vrlo aktivan bio je Mitrovski čiji je primat u tom segmentu Marko Dabro s dva udarca. Jednim nepreciznim, drugi koji je lako uhvatio Radošević.

U završnici prvog poluvremena Dabro je zabio i pogodak, ali dosuđeno je opravdano zaleđe. I nastavak susreta donio je bolju igru Varaždina, a Oliver Zelenika samo je promatrao zbivanja na terenu. Gosti su često bili pred protivničkim kaznenim prostorom, no Goričani su s velikim brojem blokova te ponekom reakcijom Radoševića otklanjali opasnosti.

Najbolju šansu, do tada, imali su gosti u 65. minuti, ubacio je Luka Škaričić, a Dabro pucao iz voleja. Odbio je vratar domaćih u korner. Ivan Nekić je nakon tog kornera pucao glavom, no ravno u zaposlenog domaćeg vratara. Pet minuta kasnije novi udarac Mitrovskog koji je uz minimalne poteškoće uhvatio Radošević. test

SuperSport HNL, 1. kolo:
Gorica - Varaždin 0:0

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!