Ostali sportovi

Srbija pobijedila i sa sobom u četvrtfinale povukla Grčku

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Srbija pobijedila i sa sobom u četvrtfinale povukla Grčku
Foto: EPA

Košarkaši Srbije odličnom su predstavom u posljednjoj četvrtini u trećem kolu olimpijskog turnira pobijedili Južni Sudan i osigurali prolazaka u četvrtfinale, a trijumfu Srbije najviše se veseli Grčka...

Reprezentacija Južnog Sudana nije uspjela prirediti iznenađenje i pobijediti Srbiju. U vrlo izjednačenom susretu, Srbi su na kraju slavili s 96:85 i osigurali prolazak u četvrtfinale olimpijskog turnira. Afrikanci odlaze kući, iako su mogli proći i s porazom manjim od tri razlike.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija je na poluvremenu imala samo tri koša prednosti (47:44), a ona je prije ulaska u posljednju dionicu igre narasla na plus pet. Srbi su mogli ispasti jedno u slučaju teško poraza s više od 23 razlike, a na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je jasno da su osigurali mjesto među osam.

No, srpski košarkaši nisu ništa željeli prepustiti slučaju, serijom 19-3 otišli su na nedostižnu prednost, a Južni Sudan nije se mogao približiti i upisati poraz s potrebnom razlikom za prolazak. S obzirom na ishod ove utakmice Grčka se ugurala u četvrtfinale, kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije, zahvaljujući boljoj koš-razlici.

Bogdan Bogdanović bio je posebno inspiriran s 30 koševa i osam asistencija, a Nikola Jokić pridodao se s 22 poena i 13 skokova. Južni Sudan je predvodio Carlik Jones sa 17 poena i deset asistencija, a Marial Shayok također je imao 17 ubačaja, ali uz katastrofalan šut od samo 29 posto.

Četvrtfinaliste ćemo saznati nakon ždrijeba. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, Srbija je nositelj i ne može igrati s Kanadom, SAD-om i Njemačkom, a potencijalni protivnici su joj Francuska, Australija, Brazil i Grčka. test

Olimpijske igre, skupina C, treće kolo:
Srbija – Južni Sudan 96:85

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!