Ostali sportovi

Tri polufinala otišla u produžetke, Brazilke izbacile Francusku nakon 16 minuta nadoknade

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Tri polufinala otišla u produžetke, Brazilke izbacile Francusku nakon 16 minuta nadoknade
Foto: EPA

Subota je na Olimpijskim igrama bila rezervirana za ženska četvrtfinala u nogometu, a čak tri reprezentacije svoje su mjesto među najbolje četiri osigurale tek nakon produžetaka, dvije nakon udaraca s bijele točke...

Vrlo uzbudljiv dan priredile su ženske nogometne reprezentacije na Olimpijskim igrama. Španjolska i Njemačka do polufinala su stigle nakon raspucavanja s bijele točke, Njemice nakon produžetaka, a Brazilke su iznenadile domaćina Francusku i nakon 16 minuta sudačke nadoknade izborile svoje šesto polufinale na OI.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanke su bile velike favoritkinje protiv Japanki, ali do pobjede su stigle tek u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog produžetka. Igrala se 107. minuta kada je Trinity Rodman postigla pogodak odluke.

SAD je apsolutni vladar ženskog nogometa na olimpijskim igrama, ima četiri zlata, a za finale će Amerikanke igrati protiv Njemačke koju su s 4:1 pobijedile u grupi.

Njemice su nakon 120 minuta bez golova, tek na jedanaesterce izbacile Kanadu koja je prošla skupinu iako joj je zbog špijuniranja bilo oduzeto šest bodova. Kanađanke su branile zlato iz Tokija, ali su u raspucavanju s bijele točke u dva navrata bile neprecizne. Njemice su realizirale četiri od pet udaraca s 11 metara i tako se nakon osam godina ponovno vratile u polufinale.

Španjolke su debitantice na OI, a u subotu su nakon nevjerojatnog preokreta izborile polufinale. Kolumbijke su pogotcima Mayre Ramirez iz 12. minute i Leicy Marie Santos Herrera iz 52., bile na pragu povijesnog uspjeha, ali Furija je imala drugačije planove.

Jenifer Hermoso najprije je u 79. dala nadu, a onda je Irene Paredes u sedmoj minuti sudačke nadoknade poslala utakmicu u produžetke. Tamo nije bilo golova, a Kolumbijke su pukle pod pritiskom, promašile dva jedanaesterca i tako nepogrešive Španjolke poslale među četiri najbolje reprezentacije.

Francuskinje su u Nantesu, na krilima velike podrške s tribina, bile favoritkinje protiv Brazila, ali nisu uspjele opravdati taj status. Sakina Karchaoui promašila je kazneni udarac u 16. minuti, a kazna je stigla u 82. kada Gabi Portilho zabija gol vrijedan polufinala.

Brazilke su čak pet puta do sad igrale polufinale, dva puta su gubile finale, a tri puta u susretu za broncu. U polufinalu idu na Španjolke koje su ih u grupi porazile s 2:0. test

Olimpijske igre, četvrtfinale:
SAD – Japan, 1:0 (aet.)
Španjolska – Kolumbija 6:4 (2:2)
Kanada – Njemačka 2:4 (0:0)
Francuska – Brazil 0:1

FOTO: EPA/MARK EVANS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!