Ostali sportovi

Francuskinje su nedodirljive, Slovenke idu kući, a Skandinavke razlikuje samo gol razlika

HINA, Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Francuskinje su nedodirljive, Slovenke idu kući, a Skandinavke razlikuje samo gol razlika
Foto: EPA

Subota je bio posljednji dan grupne faze olimpijskog turnira za rukometašice, a poredak se nije promijenio. Slovenija je završila svoj premijerni nastup, a Francuska jedina s maksimalnim učinkom ulazi u drugi krug...

Utakmice zadnjeg kola grupne faze turnira rukometašica prošle su bez iznenađenja pa su četvrtfinalni parovi ostali onakvi kakvi su bili i uoči posljednjih utakmica.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuska je u zadnjem kolu pobijedila Španjolsku s 32:24 i jedina završila grupnu fazu natjecanja s maksimalnih deset bodova. Braniteljice naslov, osvojenog prije tri godine u Tokiju, će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke koja je u skupini A osvojila četvrto mjesto sa samo jednom pobjedom (41:22 protiv Slovenije).

Skupina A je bila podijeljena na tri reprezentacije s osam bodova i tri s dva boda pa su o redoslijedu odlučivali međusobni dvoboji. Tako su se na prva tri mjesta poredale Norveška, Švedska i Danska, a od četvrtog do šestog mjesta su se nanizale Njemačka, Južna Koreja i Slovenija.

U skupini B su, osim Francuskinja, uvjerljive bile i Nizozemke s četiri pobjede, dok su po dvije ostvarile trećeplasirana Mađarska i Brazil koji je završio na četvrtom mjestu.

Četvrtfinala su na rasporedu u utorak, 6. kolovoza, a rukometašice i rukometaši iz Pariza sele u Lille. Četvrtfinalni parovi su: Danska - Nizozemska (9:30 sati), Francuska - Njemačka (13:30), Mađarska - Švedska (17:30) i Norveška - Brazil (21:30). test

OI, rukometašice - 5. kolo:

SKUPINA A
Švedska - Slovenija 27-23
Norveška - Njemačka 30-18
Danska - J. Koreja 28-20

SKUPINA B
Nizozemska - Mađarska 30-26
Francuska - Španjolska 32-24
Brazil - Angola 30-19

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!