Ostali sportovi

Ryan Crouser nakon zlata u Parizu dolazi i na Memorijal Ivana Ivančića

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2024.
Ryan Crouser nakon zlata u Parizu dolazi i na Memorijal Ivana Ivančića
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Na natjecanju pokraj Zagrebačkih fontana nastupit će 7. rujna i aktualni europski prvak Leonardo Fabbri, doprvak Filip Mihaljević te četveroplasirani s Olimpijskih igara u Parizu Payton Ottherdahl

Trostruki olimpijski pobjednik u bacanju kugle, Amerikanac Ryan Crouser, nastupit će 7. rujna na jubilarnom 10. Memorijalu Ivana Ivančića pokraj Zagrebačkih fontana.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Crouser je na Olimpijskim igrama u Parizu hicem od 22.90 metara obranio zlatne medalje osvojene u Rio de Janeiru i Tokiju te tako postao prvi bacač kugle u povijesti s tri zlatne olimpijske medalje.

Ryan Crouser, koji je s 23.56 i svjetski rekorder u bacanju kugle, je i peterostruki pobjednik Memorijala Ivana Ivančića te s 22.84 iz 2021. godine i rekorder tog natjecanja, pa će osim lova na šestu pobjedu, imati i prigodu napasti vlastiti rekord mitinga.

U tome će mu svakako pomoći i sjajna konkurencija jer su nastup u Zagrebu potvrdili i Amerikanac Payton Otterdahl, koji je sa 22.03 zauzeo četvrto mjesto u Parizu te petoplasirani Talijan Leonardo Fabbri, aktualni europski prvak iz Rima koji je ove godine bacio kuglu 22.95.

Bit će tu, dakako, i europski doprvak te najbolji hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević, pa je spektakl na atraktivnom bacalištu pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice zajamčen. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!