Ostali sportovi

Fenomenalni Filip Pravdica peti u kvalifikacijama: 'U finalu je sve moguće!'

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Fenomenalni Filip Pravdica peti u kvalifikacijama: 'U finalu je sve moguće!'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U kvalifikacijama skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Parizu, jedini hrvatski predstavnik Filip Pravdica ostvario je peti najdalji skok dana i osigurao svoje mjesto među 12 najboljih koji će nastupiti u finalu...

Još jedna odlična vijest s olimpijskih borilišta u Parizu. U kvalifikacijama skoka u dalj Filip Pravdica ostvario je peti rezultat i izborio finale. Jedini hrvatski predstavnik u drugom je pokušaju skočio 8.04 metra što je bilo dovoljno za peto mjesto, a najboljih 12 osiguralo je finale koje je na rasporedu u utorak.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kvalifikacijska norma bila je postavljena na 8.15 metara, ali preskočili su je samo branitelj zlata iz Tokija Miltiadis Tentoglou i Čeh Radek Juska. Grk, koji je i aktualni svjetski prvak, već u prvoj seriji je skočio 8.32 i ostavio konkurenciju daleko iza sebe. Juska je doskočio na točno 8.15 i tako uz ulazak u finale ostvario najbolji rezultat sezone.

Pravdica je u prvoj seriji, uz dosta slab odraz, skočio 7.68 metara, ali zato je u drugoj preletio granicu od osam metara što je po svemu trebalo biti dovoljno za finale. Rođeni Riječanin u trećoj seriji ostvario je najslabiji skok 7.59 metara, ali nastup u finalu nije bio upitan.

Ovo nije nikakva senzacija ako uzmemo u obzir da Pravdica drži šesti najbolji rezultat u svijetu ove sezone sa skokom od 8.35 metara kojeg je ostvario u Sloveniji.

Samo šestorica atletičara preskočila su granicu od osam metara. Hrvatski rekorder u finalu nastupa u utorak 6. kolovoza, a nakon natjecanja iznio je svoje dojmove:

“Organizacija je sjajna. Nikada nisam skakao pred ovolikim auditorijem i zasad su dojmovi odlični. Kvalifikacije su bile jako zahtjevne jer je vjetar stalno okretao smjer. Ja sam kod svog najboljeg skoka morao skratiti korak kako bih pogodio dasku tako da ima još prostora za napredak. Kad se prođu kvalifikacije, u finalu je sve moguće pa tako i novi državni rekord. Uživat ću u finalu, prošao sam veliku stepenicu i sve nakon ovog je pobjeda. Ovo mi je nagrada za sav trud i jedva čekam finale.“ test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!