Ostali sportovi

Egipat preokrenuo Argentinu i poslao Francusku na pobjednika hrvatske skupine

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Egipat preokrenuo Argentinu i poslao Francusku na pobjednika hrvatske skupine
Foto: EPA

Rukometaši Egipta pobijedili su preokretom Argentinu u posljednjem kolu skupine B na olimpijskom turnir u rukometu i tako osigurali najmanje treću poziciju. Domaćin Francuska kasnije za prolaz igra protiv Mađarske, a pobjednik tog dvoboja ići će u četvrtfinalu na prvoplasiranog u hrvatskoj skupini...

Egipat je još jednom pokazao da je jedna od najboljih rukometnih reprezentacija današnjice. U posljednjem kolu skupine B na Olimpijskim igrama u Parizu, Egipćani su s 34:27 očekivano slavili protiv Argentine i tako se približili drugom mjestu u skupini.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipat je do sad na turniru izgubio samo od prvog favorita Danske, pobijedio je Norvešku i Mađarsku, a u kontroverznoj završnici remizirao je s domaćinom Francuskom. Egipćani su protiv Argentine bili apsolutni favoriti, ali su u utakmicu krenuli vrlo nervozno.

Nakon početnog 5:4 vodstva, Argentina radi seriju 5-0 i odlazi na četiri razlike (9:5).Prije odmora, Egipat je izjednačio, ali Pablo Simonet pogotkom u posljednjoj sekundi donosi Argentincima prednost 15:14 na poluvremenu.

Egipat je dobrim otvaranjem drugog dijela došao u prednost, ali Argentinci su do 51. minute držali priključak od jednog do dva gola zaostatka. Tada, Egipćani rade seriju 6-0 i rješavaju pitanje pobjednika.

Ali Zein zabio je šest golova, a po pet su postigli Akram Yousri i Ahmed Hesham. Argentince je predvodio Federico Pizarro sa šest golova.

Egipat ima sedam bodova, trenutno je na drugom mjestu i ako Norveška ne pobijedi Dansku s te će pozicije otići u četvrtfinale, a u tom bi slučaju igrao protiv trećeplasiranog u skupini A gdje je smještena Hrvatska.

Francuzi od 16 sati igraju protiv Mađarske i ako uspiju ostati neporaženi kao četvrti će proći u četvrtfinale gdje će igrati s osvajačem hrvatske skupine. Bit će to netko iz trojca Švedska, Njemačka ili Slovenija. test

Olimpijske igre, skupina B, 5. kolo:
Egipat – Argentina 34:27

FOTO: EPA/Mikael Fritzon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!