Ostali sportovi

Alcaraz – Đoković: Olimpijsko zlato na početku ili za kraj jedne velike karijere?

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Alcaraz – Đoković: Olimpijsko zlato na početku ili za kraj jedne velike karijere?
Foto: EPA

Danas se od 14 sati na centralnom terenu Roland-Garrosa sastaju prvi i drugi nositelj tunira Novak Đoković i Carlos Alcaraz. U reprizi wimbledonskog finala obojica love prvo olimpijsko zlato, a Španjolac je relativno veliki favorit...

Spektakularni teniski tjedan na olimpijskim igrama završava očekivanim finalom. Novak Đoković i Carlos Alcaraz opravdali su status prvog i drugog nositelja i na Philippe-Chartieru borit će se za zlatnu medalju.

Igraj na Carlos Alcaraz – Novak Đoković na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je fenomen, rekordni osvajač Grand Slam naslova i Masters turnira, “vječni“ broj jedan i još mnogo toga, ali nikada nije bio olimpijski pobjednik. Tri puta je gubio polufinale, jednom prvo kolo, a jedinu medalju, brončanog sjaja, uhvatio je na svom debiju u Pekingu 2008. godine.

Alcaraz svoj premijerni nastup na olimpijskim igrama ima u Parizu, a zasad mu sve ide prema planu. 21-godišnji Španjolac ostvario je pet sigurnih pobjeda, bez izgubljenog seta i vrlo je blizu da na terenima Roland-Garrosa ponovi uspjeh koji je ostvario na French Openu početkom lipnja.

Sama činjenica da srpski tenisač s 37 godina na leđima nastupa na OI dva mjeseca nakon što je bio podvrgnut operaciji koljena djeluje nevjerojatno, ali još nevjerojatnije zvuči da je u međuvremenu odigrao i finale Wimbledona u kojem ga je zaustavio Alcaraz.

Đoković danas ima priliku za revanš, a i on je kao i mladi Španjolac do finala olimpijskog turnira stigao neokrznut, s pet čistih pobjeda u dva seta. Alcaraz je odigrao tri kola parova s Rafaelom Nadalom i možda je zbog nešto umorniji, ali ipak je 16 godina mlađi od svog protivnika.

Sudar generacija, sudar velikana i jednog koji je na putu da to postane, trebao bi biti pravi spektakl, a vidjet ćemo je li Đoković nakon dva poraza u nizu pronašao lijek za Alcaraza.

Prošli dvoboj

U finalu Wimbledona koje je odigrano 14. srpnja, pobjedu je s glatkih 3-0 u setovima odnio Alcaraz. Španjolac je prva dva seta dobio vrlo brzo s dva puta po 6:2, a Đoković je u trećem setu u svom stilu spasio tri meč lopte, odvukao meč u tie-break, ali tamo nije imao odgovora za trećeg igrača svijeta.

Đoković i Alcaraz do sad su igrali sedam puta, a Španjolac ima četiri pobjede.

Prognoza

Alcaraz je veliki favorit, pitanje u kakvom je fizičkom stanju Đoković, ali u meč na samo dva dobivena seta šanse su mu puno veće nego u Wimbledonu. test

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!