Ostali sportovi

Stolni tenis: Peto uzastopno zlato za Kinu, francuski tinejdžer nošen publikom stigao do bronce

HINA, Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Stolni tenis: Peto uzastopno zlato za Kinu, francuski tinejdžer nošen publikom stigao do bronce
Foto: EPA

U nedjelju je završen stolnoteniski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu. Zlato je pripalo aktualnom svjetskom prvaku Kinezu Zhendong Fanu, a 17-godišnji Felix Lebrun došao je do bronce...

Kinez Zhendong Fan (27) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u stolnom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji na OI u Parizu, on je u finalu s 4-1 (7:11, 11:9, 11:9, 11:8, 11:8) nadigrao najugodnije iznenađenje turnira Šveđanina Trulsa Moregardha (22).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svjetski prvak iz Durbana prošle godine i trenutačno drugi igrač svijeta tako je u Parizu napravio korak dalje u odnosu na prošle Igre prije tri godine u Tokiju kada je bio srebrni.

Zanimljivo, od 1988. i Seula kad je stolni tenis postao olimpijski sport, sedam zlata pripalo je Kinezima (pet u nizu), dva Južnokoreancima (1988. i 2004.), a jedno Švedskoj 1992. u Barceloni.

Moregardh, koji je u drugom kolu svladao prvog igrača svijeta, još jednog Kineza Chuqina Wanga, pružio je sjajan otpor i Fanu u finalu, dobio je prvi set te je bio u prednosti većim dijelom drugog. No, nakon što je Fan uspio poravnati susret, u nastavku je ipak Kinez bio za korak ispred Šveđanina.

Brončanu medalju osvojio je tek 17-godišnji Francuz Felix Lebrun koji je u susretu za treće mjesto s 4-0 (11:6, 12:10, 11:7, 11:6) svladao Brazilca Huga Calderana (28).

Samo šest nacija do sad je osvajalo medalju u muškoj konkurenciji singla na olimpijskim igrama, a Lebrun je postao drugi Francuz s odličjem, nakon Jean-Philippea Gatiena koji je 1992. u Barceloni osvojio srebro. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!