Tenis

Luka Mikrut preokretom do pobjede na startu kvalifikacija u Cordenonsu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.08.2024.
Luka Mikrut preokretom do pobjede na startu kvalifikacija u Cordenonsu

Hrvatski tenisač Luka Mikrut dobro je krenuo u kvalifikacijama Challengera u Cordenonsu. Prvi protivnik bio mu je Austrijanac Neil Oberleitner, a Mikrut je slavio u tri seta...

Luka Mikrut krenuo je iz kvalifikacija u Cordenonsu i nada se da će dogurati do glavnog ždrijeba. Prva prepreka je preskočena, ostala je još jedna.

Igraj na kvalifikacije u Cordenonsu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mikrut je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od 525. igrača svijeta Neila Oberleitnera s 5:7, 6:3, 6:3 za nešto manje od dva i pol sata igre.

Austrijanac je bolje ušao u meč, odmah je poveo s 3:0, Mikrut se uspio vratiti na 5:5, ali odmah gubi svoj servis i ujedno i set.

Nakon što je Oberleitner poveo s 3:2 u drugom setu, Mikrut je nanizao čak sedam gemova i okrenuo meč posve na svoju stranu. Uspio je Austrijanac vratiti break i poravnati na 3:3 u trećem setu, ali uslijedila je nova serija Mikruta 3:0 za prolaz u finale kvalifikacija.

Hrvatski tenisač slavio je unatoč svega 46 posto ubačaja prvog servisa, a kada mu je on ušao, u 83 posto slučajeva poen je otišao na njegovu stranu.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv osmog nositelja Talijana Marcella Serafinija, 444. igrača svijeta, s kojim se Mikrut još nije susretao. test

Challenger Cordenons, kvalifikacije prvo kolo:
Luka Mikrut (Hrvatska, 2) - Neil Oberleitner (Austrija) 5:7, 6:3, 6:3

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!