Ostali sportovi

Kajak kros: Marinić se nije snašao u novoj disciplini i ostao je bez četvrtfinala

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Kajak kros: Marinić se nije snašao u novoj disciplini i ostao je bez četvrtfinala
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U prvoj eliminacijskoj rundi kajak krosa, jedini hrvatski predstavnik Matija Marinić završio je kao posljednji u svojoj skupini i tako ispao iz daljnjeg natjecanja...

U petoj skupini prve eliminacijske faze kajak krosa, Matija Marinić završio je kao posljednji, četvrti i tako ispao iz borbe za medalju. Samo prva dvojica izborila su prolazak u četvrtfinale, a hrvatski je kajakaš brzo nakon starta zaradio kaznu koja ga je praktički eliminirala iz natjecanja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kajak kros, nova je disciplina, a u njoj četvorica kajakaša starta istovremeno i bori se za prvo mjesto. Prepreke se za razliku od klasičnog kajaka na divljim vodama mogu dotaknuti i liče na boksačke vreće, a kontakt između natjecatelja je dozvoljen. Na polovici staze potrebno je napraviti okret od 360 stupnjeva u kojem kajakaši glavom ulaze pod vodu.

Upravo tu je Marinić zaradio kaznu jer se preokrenu prekasno, a prepreku je prošao uspravno. U njegovoj skupini najbrži je bio Francuz Boris Neveu koji se od samog starta borio za prvo mjesto sa Švicarcem Martinom Dougoudom. Obojica su na kraju izborila četvrtfinale.

Marinić je vrlo brzo zaostao, ali je uspio prestići Tunižanina Salima Jemaija koji je zapeo na uzvodnim vratima. Bez obzira na to što je prije njega ušao u cilj, Marinić je završio kao posljednji zbog kazne koju je zaradio zbog prije navedenog incidenta.

Kraj je to Olimpijskih igara za Marinića koji je u svojoj primarnoj disciplini završio kao osmi. Natjecatelji u kajak krosu nastavljaju natjecanje, a finale je na rasporedu u ponedjeljak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!