Košarka

Eurobasket U-18: Košarkašice do prve pobjede, košarkaši porazom završili turnir na 14. mjestu

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Eurobasket U-18: Košarkašice do prve pobjede, košarkaši porazom završili turnir na 14. mjestu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski košarkaši do 18 godina zaključili su svoj nastup na Eurobasketu porazom od Španjolske i tako ispali iz Divizije A, a hrvatske košarkašice u istoj dobnoj kategoriji protiv Poljske došle do prve pobjede na turniru...

I dok je glavni fokus sportske javnosti na Olimpijskim igrama u Parizu, u Finskoj se završava Eurobasket za košarkaše do 18 godina, a u Portugalu je tek počeo Eurobasket za djevojke u istoj kategoriji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski košarkaši natjecanje su završili na 14. mjestu kojim su ispali iz Divizije A. Nakon poraza od Švedske u osmini finala i Latvije u prvoj rundi razigravanja za plasman, stigla je pobjeda protiv Danske, ali prvenstvo je zaključeno 89:71 porazom od Španjolske.

Hrvatska je prvu četvrtinu završila u vodstvu 20:16, ali je drugu izgubila 29:13 i tako pala u zaostatak iz kojeg se nije mogla iščupati. Španjolci su posljednju dionicu igre dobili s devet razlike i tako dominantno završili utakmicu.

Toni Torbarina predvodio je Hrvatsku s 13 poena, a kod Španjolaca Mario Saint-Supery ubacio je 20 koševa.

Hrvatske košarkašice su nakon poraza na startu od Mađarske (63:43) stigle do prve pobjede. Protiv Poljske su praktički cijeli susret bile u prednosti i na kraju zasluženo slavile sa 75:70. Hrvatice su na poluvremenu imale 15 koševa prednosti, a isto je odstojanje bilo i na početku posljednje četvrtine.

Ipak, Poljakinje se vraćaju, u zadnjoj minuti dolaze na samo jedan koš zaostatka, ali hrvatske košarkašice su nekako uspjele utakmicu privesti kraju i ostvariti važnu pobjedu. Lena Bilić predvodila je Hrvatsku s 22 poena, a Petra Bozan je dodala 16.

Hrvatske košarkašice već sutra čeka ogled protiv Belgije. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vakuladanas u 18:23
    Pa zasto nigdje ne spominjete da smo ispali iz A divizije?!
    vakula