Ostali sportovi

Đoković u epskom meču do zlata koje mu je nedostajalo!

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Đoković u epskom meču do zlata koje mu je nedostajalo!
Foto: Damir Senčar/HINA

U finalu olimpijskog turnira u tenis, Novak Đoković pobijedio je Carlosa Alcaraza nakon dva sata i 52 minute borbe i osvojio zlatnu medalju, jedinu koja mu je nedostajala...

Fenomenalan meč priuštili su Novak Đoković i Carlos Alcaraz svim ljubiteljima tenisa i prava je šteta da je jedan na kraju morao izgubiti. Dva seta trajala su dva sata i 52 minute, a na kraju je 13 godina stariji Đoković slavo sa 7:6 (3), 7:6 (2).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srpski tenisač bolje je ušao u meč, imao je četiri break lopte u prva dva Španjolčeva servis-gema, ali nije uspio stvoriti prednost. Kod rezultata 4:4, Alcaraz je napravio veliki pritisak na početnom udarcu prvog nositelja turnira, ali Đoković je spasio svih pet break-lopti.

Pri vodstvu 6:5, ali na servisu Španjolca, Đoković je imao set loptu, ali Alcaraz ju je spasio odličnim servisom. U 13. igri, Đoković s dva mini-breaka osvaja set sa 7:6 (3) nakon sata i 34 minute borbe.

U drugom setu jednako tijesan meč, jedino break priliku imao je Đoković već u trećem gemu. Ostatak seta bio je vrlo izjednačen i ponovno se pitanje pobjednika odlučivalo u tie-breaku.

Srpski tenisač tamo je još jednom demonstrirao svoju mentalnu snagu i sa 7:2 stigao do naslova olimpijskog pobjednika, jednog koji mu je nedostajao. test

Olimpijske igre, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) – Carlos Alcaraz (Španjolska, 2) 7:6 (3), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • NSdanas u 19:16
    Kako je, uvazeni Borko, 13 godina stariji Novak???
    NS