Ostali sportovi

Boksačica iz Kameruna osvojila povijesnu medalju za reprezentaciju izbjeglica

HINA, Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Boksačica iz Kameruna osvojila povijesnu medalju za reprezentaciju izbjeglica
Foto: EPA

U Parizu na boksačkom turnir u kategoriji do 75 kilograma, polufinale je izborila Cindy Ngamba koja na Olimpijskim igrama u Parizu nastupa za reprezentaciju izbjeglica. Prva je to medalja za reprezentaciju koja je debi imala 2016. u Riju...

Kamerunska boksačica Cindy Ngamba (25) plasirala se u polufinale kategorije do 75 kilograma osiguravši prvu medalju za reprezentaciju izbjeglica u povijesti olimpijskih igara.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ngamba je u četvrtfinalu porazila Francuskinju Davinu Michel na bodove jednoglasnom odlukom sudaca plasiravši se u polufinale. Time je osigurala brončanu medalju, prvu za reprezentaciju izbjeglica.

U dobi od 11 godina Ngamba se iz Kameruna preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo u potrazi za boljim životom, a boks je slučajno otkrila u lokalnom klubu u Boltonu.

Budući da je njezin status državljanstva Ujedinjenog Kraljevstva, koji bi joj omogućio da se bori za tim Velike Britanije, još uvijek u neizvjesnosti, njezine su šanse da se kvalificira za Olimpijske igre porasle kada je dobila status izbjeglice.

Prošle je godine postala prva boksačica u Olimpijskom timu izbjeglica koja je osigurala Pariz kroz kvalifikacije, a ne putem pozivnice.

Olimpijski tim izbjeglica je prvi put nastupio na OI u Rio de Janeiru 2016. godine. U Brazilu je ekipu predstavljalo deset sportaša, na prošlim OI u Tokiju 29, dok ih je u Parizu 37. test

FOTO: EPA/Miguel Tona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!