Ostali sportovi

Belgija izborila svoje mjesto u četvrtfinalu, Nigerija eliminirala favoriziranu Kanadu

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Belgija izborila svoje mjesto u četvrtfinalu, Nigerija eliminirala favoriziranu Kanadu
Foto: EPA

Na olimpijskom turniru za košarkašice, Belgija je pobijedila Japan u borbi za treće mjesto i tako izborila četvrtfinale, a svoje je mjesto među najboljih osam osigurala i reprezentacija Nigerije...

Nakon što smo u subotu saznali sve četvrtfinaliste muškog olimpijskog turnira u košarci, u nedjelju je red na košarkašicama. Belgija je u ranom terminu pobijedila Japan 85:58 i osigurala svoje mjesto u drugom krugu, a nešto kasnije isto je pobjedom 79:70 protiv Kanade napravila i Nigerija.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Japanke su solidno parirale SAD-u i Njemačkoj, a na kraju su najteže poražene u utakmici u kojoj su imale najveće izglede za pobjedu.

Već je prvi dio završio sa 16 koševa prednosti za Belgijke koje su bile bolje u sve četiri četvrtine i s 27 razlike potvrdile svoj prolazak u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Emma Meesseman ubacila je 30 koševa uz 11 skokova.

Nigerijke su iznenadile favorizirane Kanađanke. Na poluvremenu Kanada je imala prednost od četiri koša, ali briljantna treća-četvrtina nigerijske reprezentacije donijela im je četvrtfinale. Nigerijke su protivnicama dopustile samo pet koševa, one su postigle 23 i tako došle do pobjede.

Ezinne Kalu bila je najefikasnija s 21 poenom. Nigerija može biti druga u skupini ako Australija ne pobjedi domaćina Francusku. test

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!