Ostali sportovi

Benović: 'Gimnastika je subjektivna procjena sudaca i ja tu ne mogu ništa napraviti'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 04.08.2024.
Benović: 'Gimnastika je subjektivna procjena sudaca i ja tu ne mogu ništa napraviti'

Aurel Benović prokomentirao je svoje peto mjesto u finalu partera na Olimpijskim igrama. Iako ističe da su ga vjerojatno malo zakinuli, sebi ništa ne može predbaciti...

Usprkos dvama odličnim skokovima u finalu, hrvatski gimnastičar Aurel Benović nije uspio osvojiti medalju u vježbi na preskoku na Olimpijskim igrama u Parizu, 24-godišnji Osječanin je za svoja dva skoka u finalu dobio ocjenu 14.900 te je zauzeo peto mjesto, a od medalje ga je dijelilo 0.049 bodova.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Benović je odlično izveo oba svoja skoka u finalu, za prvi je dobio sjajnih 15.000, dok je za drugi dobio nešto nižu ocjenu od 14.800 te je tako ostao iza brončanog Britanca Harryja Hepwortha sa 14.949.

"Prije svega mogu reći da sam zadovoljan kako sam odradio sva dva skoka, ali ostaje žal za medaljom. Prvi skok sam ocijenjen s nevjerojatnim 15.0, što nikad nisam dobio dosad. Kad sam vidio ocjenu, krenuo je u meni pravi kovitlac emocija. Govorio sam sebi samo napravi taj drugi skok, pokušaj skočiti što mirnije i u igri sam za medalju. Kod tog drugog skoka napravio sam mali poskok u nazad i dobio sam 14.800. Zapravo doskok je bio sličan kao i moj prvi, ali gimnastika je subjektivna procjena sudaca i ja tu ne mogu ništa napraviti. Ja bih rekao da su me zakinuli s obzirom da je srebrni armenski gimnastičar koji je išao zadnji napravio drugi skok identično kao ja po doskoku, s možda čak i većim poskok. Ali on je dobio 14.966", kazao je 24-godišnji Osječanin, koji se gimnastikom počeo baviti iz zabave, ali se pokazao neviđenim talentom.

Aurelu su ovo prve Igre i najuglednije natjecanje u njegovu životu, koje se održavalo u pariškom hramu sporta, dvorani Bercy.

"Trenutno jesam tužan i razočaran, ali opet s druge strane nemam sebi što predbaciti. Znam da sam dao 250 posto od sebe i na ovakvoj razini natjecanja, u ovakvoj konkurenciji, pred ovakvom publikom, odradio sam gotovo svoj maksimum. Taj drugi skok me koštao medalje i zato ču žaliti."

Benović je donedavno slovio kao parteraš, ali se u zadnje vrijeme pokazalo da mu više leži preskok.

"Sada nakon ove izvedbe mogu reći da ću se definitivno posvetiti preskoku. Sad sam komentirao sa trenerom da ćemo pojačati startnu ocjenu, da jedan skok radim bar s koeficijentom 6.0. Pokušati ću trenirat samo presko. Za četiri godine je Los Angeles, i nadam se, ako ne bude bilo ozljeda, borbi za medalju."

Benović će Pariz pamtiti po nastupu u finalu, ocjeni 15, ali jedva čeka povratak u Osijek.

"Iskreno, prošlo je ovo sada već dva tjedna otkako smo ovdje. Umoran sam od cijele prošle godine i svega što se dogodilo. Majka mi je preminula, imao sam tu ozljedu stopala i nisam znao kako ću se uopće moći nastaviti dalje baviti gimnastikom. I došao sam tu, pun emocija boriti za medalju, miješali su se osjećaji sreće i tuge, pa ću sada uzeti neko određeno vrijeme da zapravo si to sve posložim u glavi, da sam sa sobom razmjestim neke stvari i nakon toga se vraćam u gimnastiku."

Vidno razočaranom Benoviću se lice razvuklo u osmijeh na pitanje hoće li u ponedjeljak gledati Tina Srbića u finalu preče.

"Definitivno, nema šta, sutra dolazim gledati našeg Tina, bodrit ću ga sveg glasa i sveg srca. On je naš srebrni olimpijac iz Tokija i dolazim mu pomoći da osvoji medalju u finalu." test

Foto: Marko Banić/REROOT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!