SuperSport HNL, 1. kolo, 04.08.2024, 21:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Zdenko Lovrić, Goran Pataki, Ivan Janić; 4. sudac: Oliver Romić
Hajduk
Hajduk
Marko Livaja 18' (11m)
Abdoulie Sanyang 37'
2:1(2:1) Slaven Belupo
Matej Šakota 45'+1'
Slaven Belupo

Hajduk pobjedom otvorio novu sezonu, Ivan Rakitić debitirao na Poljudu

Petar Jenjić • nedjelja, 04.08.2024.
Hajduk pobjedom otvorio novu sezonu, Ivan Rakitić debitirao na Poljudu
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je došao do prve pobjede u novoj sezoni. Na domaćem terenu slavio je s 2:1 protiv Slaven Belupa koji je dvoboj zaključio i s igračem manje...

Nogometaši Hajduka pobjedom su krenuli u novu sezonu SuperSport HNL-a. Na domaćem su terenu došli do pobjede protiv Slaven Belupa rezultatom 2:1. Za razliku od ranijih utakmica u ovom kolu, ovdje smo vidjeli i prvo duže VAR čekanje, ali i nešto manje kvalitetan nogomet. Dvoboj je obilježio prvenstveni debi Ivana Rakitića za Bijele.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi pokušaj na utakmici vidjeli smo u petoj minuti od strane gostiju, Matej Šakota je pucao iskosa s 14 metara, ali Lovre Kalinić je obranio. Sedam minuta kasnije situacija koja je donijela Hajduku kazneni udarac.

Udarac Rokasa Pukštasa s ruba šesnaesterca rukom je zaustavio Ivan Borna Jelić Balta. Čak pet minuta čekali smo na sudačku odluku, a nakon pregleda VAR snimke Zdenko Lovrić dosudio je penal koji je sigurno realizirao Marko Livaja. Uslijedio je period bez prevelikih uzbuđenja.

Sljedeći pravi stigao je u 29. minuti kada je dobro opalio izvana Jelić Balta, no Kalinić je bio na mjestu. Sedam minuta kasnije Zvonimir Šarlija morao je napustiti igru. Nakon sudara glavama osjetio je slabost i umjesto njega ušao je Dominik Prpić.

I onda je u 37. minuti Hajduk podebljao prednost. Krasna akcija domaćina, a najveći dio posla napravio je Abdoulie Sanyang koji je proigrao Livaju, Livaja mu vratio loptu, a Bamba zakucao loptu pod gredu.

Slaven smanjuje zaostatak u prvoj minuti sudačke nadoknade. Šakota je ukrao loptu Fahdu Moufiju i poslao loptu u mrežu iskosa ispod Kalinića. Tražili su domaći domaći prekršaj nad Moufijem, ali ništa od toga nije bilo.

Sve do 73. minute nije bilo ozbiljnije šanse, tada je Odličan slobodan udarac izveo Ivan Rakitić, ali otišlo je u vanjski dio mreže. Dominik Prpić je nezgodnim lobom poslao loptu u vlastitu mrežu, ali bio je povučen i dosuđen je prekršaj.

Hajduk je, činilo se, potvrdio pobjedu u 87. minuti, Sanyang je ubacio, a loptu u mrežu glavom pospremio Rokas Pukštas. Međutim, gol je poništen zbog zaleđa. Četiri minute kasnije Luka Lučić zaradio je drugi žuti karton i u debiju za Koprivničane završio susret prije vremena. test

SuperSport HNL, 1. kolo:
Hajduk - Slaven Belupo 2:1

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!