SuperSport HNL, 1. kolo, 04.08.2024, 21:00 h, Osijek, Opus Arena
Suci: Patrik Kolarić (Čakovec), Luka Pušić (Zagreb), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina)
Osijek
Osijek
Marko Soldo 55'
1:2(0:1) Šibenik
Ivan Božić 8'
Morrison Agyemang 61'
Šibenik

Đaković briljirao, Čavlina poklanjao, Šibenčanima velika pobjeda u Osijeku

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.08.2024.
Đaković briljirao, Čavlina poklanjao, Šibenčanima velika pobjeda u Osijeku
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Veliko iznenađenje u prvom kolu SuperSport HNL-a priredili su nogometaši Šibenika. Oni su u Osijeku slavili s 2:1 nakon dvije velike pogreške osječkog vratara Nikole Čavline...

Nogometaši Šibenika kreirali su veliko iznenađenje na startu nove sezone SuperSport HNL-a. U Osijeku su uzeli sva tri boda, slaveći s 2:1.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je probavao, konstantno napadao, imao gotovo 30 udaraca na gol, ali Antonio Đaković branio je odlično, a i igrači Osijeka bili su neprecizni.

Već u osmoj minuti Šibenik je poveo. Nikola Čavlina loše je istrčao nije dobro zahvatio loptu, do nje dolazi Ivan Božić koji s ruba kaznenog prostora pogađa za veliko slavlje gostiju.

Trebalo je vremena domaćinu da dođe k sebi i da se oporavi od tog šoka, ali negdje sredinom prvog dijela počeli su sve konkretnije prijetiti.

Prvo je Mikolčić sjajno opalio izvana malo preko gola, zatim je Matkovićev pokušaj glavom Đaković bravurozno obranio, šibenski vratar sjajno je obranio i pokušaj Pušića izvana da bi tih 5-6 kritičnih minuta za goste zaključio Matković dobrim udarcem koji je odsjeo na gredi.

U 44. minuti još jednom je izvana opalio Mikolčić, ali Đaković je opet bio spremna.

U drugom dijelu ista slika, Osijek je napadao, ali ovaj put je napokon i zabio. U 55. minuti Jurišić je dao loptu za Soldu koji sa 17 metara pogađa u sam kut.

Činilo se da bi to mogao biti impuls Osječanima za preokret, ali šest minuta kasnije novi šok.

Ponovno je pogriješio Čavlina, nakon ubačaja s desne strane nije uspio odbiti loptu, ona pada na glavu Morrisona Agyemanga koji je šalje u mrežu.

Do kraja susreta Osječani su napadali, trajala je opsada gola, ali pogodaka nije bilo. Gužva u 16 metara gostiju bila je prevelika i Šibenik je izdržao te došao do ogromna tri boda. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!