Ostali sportovi

Nakon impresivnog četvrtfinala, Marokanci i Španjolci u borbi za finale olimpijskog turnira

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Nakon impresivnog četvrtfinala, Marokanci i Španjolci u borbi za finale olimpijskog turnira
Foto: EPA

U polufinalu olimpijskog nogometnog turnira Maroko se sastaje sa Španjolskom. I jedni i drugi iza sebe imaju odličan turnir...

Maroko i Španjolska došli su na korak do osvajanja olimpijskog odličja u nogometu. Danas se sastaju u polufinalu i pobjednik će ići u borbu za zlato dok će poraženi imati još jednu šansu u borbi za brončano odličje.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi mogu biti zadovoljni odrađenim poslom u dosadašnjem dijelu natjecanja. Imali su u skupini po jedan poraz, ali sve su to nadoknadili u četvrtfinalu vrlo uvjerljivim nastupima.

Maroko je u skupini krenuo onom kontroverznom utakmicom protiv Argentine koja je u kaotičnoj završnici okončana pobjedom Maroka 2:1 da bi nakon toga izgubio od Ukrajine istim rezultatom. Za prolazak u četvrtfinale u posljednjem kolu trebao je pobjedu protiv Iraka i svladao ga je s 3:0.

Četvrtfinale je Maroku donijelo dvoboj protiv SAD-a koji je dobio s visokih 4:0. Briljirao je Achraf Hakimi, najveća zvijezda ove reprezentacije, ali ne samo on već i drugi reprezentativci koji su pokazali visoku kvalitetu.

Španjolci su pak u skupini već nakon dva kola imali osiguran prolaz.Prvo su svladali Uzbekistan s 2:1, a zatim i Dominikansku Republiku s 3:1. U posljednjem kolu upisan je poraz od Egipta 2:1 koji ih je stavio na drugo mjesto, ali u četvrtfinalu protiv prvoplasiranog iz skupine D, Japana, nije bilo problema.

Japan je pružao otpor, čak je u jednom trenutku i izjednačio, ali taj gol je naknadno poništen i Španjolska je slavila s uvjerljivih 3:0.

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Stade Velodrome, 18:00

Sudac: Ilgiz Tantašev (Uzbekistan)

Nedostaju

Maroko: Bilal El Khannouss (kartoni)

Španjolska: -

Prošli dvoboj

Dva puta su se ove reprezentacije susretale na olimpijskim igrama. 2000. godine Španjolska je slavila s 2:0, a 12 godina kasnije završilo je bez pogodaka.

Prognoza

Španjolska je blagi favorit, ali Maroko je stigao s dosta jakom reprezentacijom i nije bez šanse. test

FOTO: EPA/Teresa Suarez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!