Ostali sportovi

Amerikanci su upozorili Hrvatsku u Šibeniku, u Parizu će biti drugačije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Amerikanci su upozorili Hrvatsku u Šibeniku, u Parizu će biti drugačije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U posljednjem susretu u skupini Olimpijskih igara Hrvatska igra protiv SAD-a. Taj dvoboj odlučit će i s koje pozicije ide u četvrtfinale...

Hrvatski vaterpolisti protiv dobro poznatog protivnika zatvaraju nastup u skupini na Olimpijskim igrama. Na drugoj strani bit će reprezentacija SAD-a koju Hrvatska jako dobro poznaje.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči posljednjeg kola sve opcije su otvorene. Ono što je jedino poznato u skupini A je da Rumunjska i Crna Gora nemaju šanse za prolaz u četvrtfinale dok Hrvatska može biti i prva u skupini, ali i četvrta.

Prva će biti ako upiše pobjedu protiv SAD-a, a Italija istovremeno upiše poraz od Grčke. Druga će biti u slučaju pobjede protiv SAD-a i talijanske pobjede protiv Grčke. Može biti i treća ako izgubi od SAD-a na peterce, a Grčka pobijedi Italiju ili ako izgube i Hrvatska i Grčka u 32 minute, ali može biti i četvrta ako Grci svladaju Italiju, a SAD Hrvatsku.

Dosta komplicirano je i u skupini B iako je tamo situacija ipak nešto jasnija. Španjolska je osigurala prvo mjesto, dok je Australija blizu drugog mjesta, ne smije izgubiti od otpisanog Japana i bit će druga. Mađarska i Srbija izravno će odlučiti tko će biti treći, a tko četvrti.

S obzirom da Hrvatska i SAD igraju nakon Grčke i Italije, već tada bit će jasno s kim otprilike mogu igrati i kakva je situacija u obje skupine. Naravno da će Amerikanci napraviti sve da izbjegnu četvrtu poziciju koja vodi na jaku Španjolsku, ali Hrvatska neće kalkulirati i napravit će sve za pobjedu pa što četvrtfinale donese.

U skupini je posao dobro odrađen, a valja naglasiti kako će Matias Biljaka ipak moći igrati jer je povučena kazna za nepravedno dosuđen brutality protiv Grčke.

Što su rekli

Ivica Tucak, hrvatski izbornik: "Nama je zaista svejedno, ne gledamo što rade drugi, već smo fokusirani samo na sebe i prvog sljedećeg suparnika. Idemo utakmicu po utakmicu, kao i uvijek, te kao i uvijek idemo po pobjedu. Što se Amerikanaca tiče, oni su ovdje došli po medalju. To je iznimno jaka, moćna momčad. Upadaju u neke rupe u igri povremeno, ali imaju savršenu pojedinačnu kvalitetu, kada djeluju kao momčad, dojmljivo. Iznimno su opasni i to će vidjeti svaki njihov suparnik, ma tko god to bio u četvrtfinalu."

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, La Defense Arena, 18:30

Suci: Sebastien Dervieux (Francuska), Frank Ohme (Njemačka)

Prošli dvoboj

Hrvatska i SAD često su se susretali, a posljednji put u generalnoj probi za Olimpijske igre. Na bazenu Crnica u Šibeniku SAD je slavio s 13:11.

Prognoza

Hrvatska je kvalitetnija, ali SAD je vrlo dobar i neće biti lako doći do pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!