Ostali sportovi

Tin Srbić bez odličja, pridružio se nizu gimnastičara s padovima

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Tin Srbić bez odličja, pridružio se nizu gimnastičara s padovima
Foto: EPA

Tin Srbić nije ostvario veliku želju i došao do novog odličja na Olimpijskim igrama. U finalu preče u Parizu nije uspio odraditi vježbu bez pogreške, dva puta je pao sa sprave i završio na osmom mjestu...

Rijetko viđeno finale preče. Tin Srbić borio se za novo olimpijsko odličje, ali nije ovo bio dan za lijepo pamćenje većini gimnastičara.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od osmorice finalista samo su dvojica uspjela odraditi vježbu bez pada sa sprave ili pada prilikom doskoka. Na žalost Tin nije bio među njima.

Nastupio je kao sedmi i već je znao kakva je situacija i koliko su svi imali problema, ali i on je pao.

Srbićev pad bio je dosta težak, vratio se na spravu, izgubio koncentraciju, još jednom je pogriješio i morao sići sa sprave. Vratio se treći put, odradio vježbu do kraja i završio na osmom mjestu.

Dobar dio gimnastičara uz tako neugodan pad kakav je Tin imao, ne bi završili vježbu, ali Srbić nije htio tako otići s Olimpijskih igara.

Na kraju se pokazalo da je bilo potrebno tek odraditi vježbu bez pada sa sprave ili u doskoku i to bi bilo dovoljno za odličje.

Zlato je uzeo Japanac Shinnosuke Oka s 14.533, jednakom ocjenom kao i Kolumbijac Angel Barajas. Broncu su pak podijelili Kinez Boheng Zhang i Chia-Hung Tang iz Tajvana.

Srbić je na kraju imao ocjenu 11.333, tri desetinke slabije od pretposljednjeg Japanca Takaakija Suginatest

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!