Ostali sportovi

Srbić: 'Nisam htio biti papak, išao sam hrabro, ali nije bilo dosta'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Srbić: 'Nisam htio biti papak, išao sam hrabro, ali nije bilo dosta'
Foto: Damir Senčar/HINA

Tin Srbić neće po dobrom pamtiti Olimpijske igre u Parizu. U finalu preče nije imao svoj dan, dva puta je pao sa sprave i završio na osmom mjestu...

Tin Srbić nije uspio ostvariti cilj, pao je s preče u finalu i nije uspio doći do novog olimpijskog odličja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne znam što se zadnje vrijeme događa s tom prečom, možda pretjerujemo s težinama. Nisam mijenjao plan, krenulo je skroz ok i da sam samo nastavio u tom ritmu u ovakvom finalu bilo bi zlato, ali dogodio se pad, nisam siguran da sam pao s tim elementom ikad. Toliko sam dobro bacio pritku, ali odjednom sam osjetio da je daleko, pao sam na lakat, no rijesit ćemo to. Svi su gledali, nije bio dan pobjede za mene, bit ću tužan, jedan dan plakati i idemo dalje."

Priprema za finale kao i treninzi bili su dobri.

"Sve ok, nakon kvalifikacija sam dobro radio, deset dana bez greške praktički na treningu, zagrijavanje savršeno, kad sam skočio gore bio sam prelagan, nije bilo dobro, nemam objašnjenje i opravdanje, fulao sam. Oni koji su išli sa sigurnijim vježbama su uspjeli, nisam htio biti papak, išao sam hrabro, ali nije bilo dosta. Imam snage i elana za Los Angeles, potrudit ću se i shvatiti što se dogodilo."

Da je spustio težinu vježbe, imao bi odličje.

"Mogao sam ići 5.5 vježbu i dobio bih 14.3, danas je bio dan koji se ne ponavlja u gimnastici. Preča je toliko specifična, dugačko čekanje je možda mali uzrok. Stvarno smo napravili maksimum, ali nije išlo", kaže Srbić i dodaje:

"Imaš osjećaj da se sada ne zaslužuješ odmorit nego da moraš sutra u dvoranu i sam sebi dokazati. Teško mi je, ali loš dan, ljudima se događaju i gore stvari, probat ću dati sve od sebe da budem puno bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!