Ostali sportovi

Francuzi favoriti za prolazak u finale, ali Egipat je svima bio tvrd protivnik

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Francuzi favoriti za prolazak u finale, ali Egipat je svima bio tvrd protivnik
Foto: Borna Filić/PIXSELL

U drugom polufinalnom dvoboju olimpijskog nogometnog turnira, sastaju se Francuska i Egipat. Francuzi su dosad bili dominantni, ali Egipat je također bio dobar...

Dvije reprezentacije koje još uvijek ne znaju za poraz na olimpijskom nogometnom turniru, Francuska i Egipat, u međusobnom dvoboju odlučit će o putniku u finale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su zasad dominantni u nogometnom turniru, još uvijek nisu primili niti jedan pogodak te su upisali četiri pobjede u susretima u kojima su uglavnom bili bolji protivnik.

U skupini su upisali pobjede protiv SAD-a s uvjerljivih 3:0, zatim Gvineje s 1:0 uz dva poništena gola protivnika zbog zaleđa te u konačnici protiv Novog Zelanda s 3:0. U četvrtfinalu su za protivnika imali Argentinu i slavili s 1:0 ranim pogotkom Matete.

Argentina je bila najbliže tome da zaustavi Francuze, ali u nervoznom dvoboju nije uspjela nadoknaditi taj rani zaostatak i upisala je poraz. Nakon susreta bilo je dosta nervoze, a stradao je Enzo Millot koji je zaradio crveni karton i propustit će polufinale.

Egipat je imao četiri tijesne utakmice i svaka je bila neizvjesna do samog kraja. Na tom putu do polufinala Egipat je neočekivano remizirao na startu 0:0 protiv Dominikanske Republike te je u četvrtfinalu nakon raspucavanja s 11 metara eliminirao Paragvaj. Pobjede su upisane u skupini s 1:0 protiv Uzbekistana te 2:1 protiv Španjolske što je posebno upozorenje za Francuze.

Mjesto, vrijeme, sudac

Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 21:00

Sudac: Said Martinez (Honduras)

Nedostaju

Francuska: Kouadio Kone, Enzo Millot (kartoni)

Egipat: Zizo (kartoni)

Prošli dvoboj

Samo jednom su se Francuska i Egipat sastali na olimpijskim igrama. Bilo je to još 1984. godine kada je Francuska u četvrtfinalu slavila s 2:0.

Prognoza

Francuska je favorit uoči ovog dvoboja, izgleda uvjerljivije i čini se bližom pobjedi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!