Ostali sportovi

Andrade najbolja na parteru, Talijanka slavila na gredi

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Andrade najbolja na parteru, Talijanka slavila na gredi
Foto: EPA

Rebeca Andrade iz Brazila okrunila je odličan nastup na Olimpijskim igrama zlatom na parteru. Talijanka, Alicia d'Amato bila je najbolja na gredi, a Kinez Zou Jingyuan na horizontalnim ručama...

Brazilska gimnastičarka Rebeca Andrade osvojila je zlatnu medalju na parteru na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojivši već četvrtu medalju u Parizu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je bila druga u višeboju i preskoku, te brončana u ekipnom dijelu natjecanja, 25-godišnja Brazila je na najljepši mogući način zaokružila parišku priču. Zlatom u vježbi na parteru.

Brazilka je slavila s ocjenom 14.166 osvojivši svoje ukupno šesto olimpijsko odličje u karijeri čime je postala najuspješnija brazilska olimpijka. Sada ima dva zlata, tri srebra i broncu.

Druga je bila Amerikanka Simone Biles s ocjenom 14.133 osvojivši četvrtu medalju u Parizu, nakon što je slavila u višeboju, ekipnoj konkurenciji, te preskoku. Biles sada ima 11 olimpijskih odličja u karijeri pri čemu sedam zlata.

Broncu je osvojila još jedna Amerikanka Jordan Chiles s ocjenom 13.766. Za Chiles je to treće olimpijsko odličje u karijeri nakon ekipnog zlata u Parizu, te ekipnog srebra u Tokiju.

Kinez Zou Jingyuan drugi je put osvojio zlatnu medalju u horizontalnim ručama na Olimpijskim igrama u Parizu u ponedjeljak, dok je zlatno odličje na gredi osvojila Alicia D'Amato.

Zahvaljujući gotovo savršenoj izvedbi za koju je dobio ocjenu 16,200 26-godišnji Zou Jingyuan je iza sebe ostavio ukrajinskog gimnastičara Illiju Kovtuna (15,500), koji trenira i živi u Osijeku, i Japanca Shinnosukea Oku (15,300).

Trostruki svjetski prvak na ručama iz 2017. u Montrealu, 2018. u Dohi i 2022. u Liverpoolu, Zou Jingyuan, osvojio je svoju treću medalju na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu nakon srebra u ekipnom višeboju iza Japana i srebra na karikama iza svog sunarodnjaka Liu Yanga.

Talijanka Alicia d'Amato osvojila je zlatnu medalju na gredi dobivši ocjenu 14.366 za svoju vježbu.

Kineskinja Zhou Yaqin osvojila je srebrnu medalju s ocjenom 14.100, a još jedna Talijanka Manila d'Esposito broncu (14.000).

Američka gimnastičarka Simone Biles ostala je bez medalje na gredi, natjecanje ja završila na petom mjestu nakon što je pala s grede tijekom vježbe. test

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!