Tenis

Würth i Svetac uspješno odradile mečeve prvog kola u Zagrebu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Würth i Svetac uspješno odradile mečeve prvog kola u Zagrebu

U Zagrebu je počeo W50 teniski turnir za tenisačice, a prvog dana nastupile su četiri hrvatske predstavnice. Sara Svetac i Tara Würth upisale su pobjede...

Od osam hrvatskih tenisačica koje su se našle u glavnom ždrijebu ITF W50 turnira Zagreb Open na Šalati, njih dvije koje od četiri koje su bile u akciji u ponedjeljak, 21-godišnja Zagrepčanka Tara Würth i 19-godišnja Splićanka Sara Svetac, plasirale su se u drugo kolo.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Würth (WTA - 418.) je opravdala ulogu favoritkinje i u hrvatskom dvoboju svladala 17-godišnju Mariju Ivanković sa 6:0, 6:3. U drugom kolu će igrati protiv pete nositeljice, 19-godišnje Belgijke Sofije Costoulas (WTA - 274.), koja je, kao i svih 16 postavljenih tenisačica, bila slobodna u prvom kolu.

Sara Svetac (WTA - 991.) je sa 6:2, 6:3 bila bolja od 27-godišnje Slovenke Nine Potočnik (WTA - 674.). Splićanku u drugom kolu čeka prva nositeljica, Francuskinja Leolia Jeanjean (WTA - 154.).

Nažalost, 15-godišnja Ana Petković nije uspjela doći do pobjede protiv 22-godišnje Slovenke Žive Falkner (WTA - 456.) koja je slavila sa 6:2, 6:3.

Osim Würth i Svetac, mjesto u drugom kolu ima i 18-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko (WTA - 300.), koja je kao deveta nositeljica bila slobodna u prvom kolu, a u drugom čeka pobjednicu dvoboja između slovačke kvalifikantice Victorije Chramcove i Bugarke Lije Karatančeve (WTA - 484.).

Zanimljiva situacija dogodila se Slovenki Kristini Novak prvog dana glavnog turnira. Ona je u jutarnjem dijelu programa poražena u zadnjem kolu kvalifikacija od Talijanke Laure Mair, ali je kao sretna gubitnica iz kvalifikacija ušla u glavni ždrijeb i plasirala se u drugo kolo pobjedom 7-6 (5), 6-4 protiv Njemice Tayisiye Morderger.

Nažalost, još je jedno mjesto ostalo upražnjeno u glavnom ždrijebu odustajanjem Ive Primorac, a umjesto hrvatske tenisačice ušla je Australka Natalie Barbir koja će igrati protiv Njemice Yane Morderger.

U utorak će u akciji biti preostale dvije hrvatske predstavnice s pozivnicama za glavni turnir, koje će igrati mečeve prvog kola. Od 9.30 sati na središnjem terenu će 18-godišnja Luna Ivković igrati protiv alžirske kvalifikantice Ines Ibbou (WTA - 850.), a nakon nje će 16-godišnja Dora Mišković (WTA - 1222.) pokušati pobijediti Talijanku Auroru Zantedeschi (WTA - 405.).

ITF W50 Zagreb Open, 1. kolo:
Sara Svetac - Nina Potočnik 6:2, 6:3
Kristina Novak - Tayisiya Morderger 7:6 (5), 6:4
Tara Würth - Maria Ivanković 6:0, 6:3
Živa Falkner - Ana Petković 6:2, 6:3

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!