Vodeni sportovi

Jelena Vorobjeva u utorak će se boriti za medalju

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Jelena Vorobjeva u utorak će se boriti za medalju

Hrvatska jedriličarka Jelena Vorobjeva u utorak će se boriti za brončanu medalju u klasi ILCA 6 na Olimpijskim igrama u Parizu. Trenutno zauzima petu poziciju...

Hrvatska jedriličarka Jelena Vorobjeva ušla je kao peta u plov za odličja, te će se u utorak boriti za odličje u klasi ILCA 6 u Marseilleu, dok je Filip Jurišić u klasi ILCA 7 završio kao 19.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo, odlično je, kao osma, odradila deveti plov kvalifikacija nakon kojeg je skočila na peto mjesto, samo osam bodova u ukupnom poretku od bronce.

Organizatori su pokušali odraditi i zadnji, deseti plov u kojem je Jelena odlično startala i bila druga, no tada je vjetar stao i utrka je poništena. Jedriličarka JK Splita tako sa 79 negativnih bodova kao peta ulazi u "medal race", a broncu zasad drži Norvežanka Line Hoest sa 71 bodom.

Nizozemka Marit Bouwmeester je već osigurala naslov olimpijske prvakinje s 30 bodova, postavši najuspješnija jedriličarka u povijesti OI s dva zlata, te po jednim srebrom i broncom.

Dankinja Anne-Marie Rindom također je neuhvatljiva, te je osigurala srebro, pa je sutrašnji plov zapravo "bronze-race".

Uz Vorobjevu (79) i Hoest (71), u igri su još Švicarka Maud Jayet (76), te Belgijanka Emma Plasschaert (83).

Vorobjeva zna kako se boriti za olimpijsku medalju jer je 2012. godine, jedreći u ruskoj posadi, u Londonu zauzela četvrto mjesto u tadašnjoj klasi Elliot u dvobojskom jedrenju.

U Tokiju je nastupila za Hrvatsku, ali je ostala 12. u poretku, nadomak plova za odličja. U sutrašnjem finalu deset najboljih vrijede dvostruki bodovi.

Zbog neadekvatnih uvjeta na regatnom polju, u klasi ILCA 7 danas se nije jedrilo pa je Filip Jurišić okončao svoje prve Olimpijske igre na 19. mjestu.

Martin Dolenc je u Formuli kite odjedrio samo jedan plov, u kojemu je bio 13., a u ukupnom poretku je 16. s 54 negativna boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!