Ostali sportovi

Sandra Elkasević osvojila brončanu medalju!!!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Sandra Elkasević osvojila brončanu medalju!!!
Foto: Dejan Popek

Završeno je natjecanje u bacanju diska za atletičarke na Olimpijskim igrama u Parizu. Odlične vijesti za hrvatski sport jer je stigla peta medalja, Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju...

Nakon zlata u Londonu i Riju, Sandra Elkasević osvojila je svoju treću medalju na Olimpijskim igrama! Hrvatska bacačica diska osvojila je brončano odličje s hicem od 67.51m i tako donijela petu medalju za našu zemlju na ovim Igrama.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sandra je vrlo brzo izašla bacati i u prvoj seriji dobacila do 64.25 metara. Na kraju iste zauzimala je treće mjesto, iza Kineskinje Bin Feng (66.33m) i Vanesse Kang (65.05m), dok je Valerie Altman imala neispravan hitac.

U drugoj seriji hrvatska predstavnica bacila je u mrežu, a Altman skočila na vrh odličnim hicem od 68.74 metra. Stanje se nije mijenjalo do treće serije, u kojoj je Sandra i na prethodnih Olimpijskim igrama bacala najbolje hice.

Tako je bilo i ovdje, bacila je 67.51 metara što joj je najbolji rezultat ove sezone. Kineskinja Feng bacila je potpuno identičan rezultat i preuzela drugo mjesto jer je imala bolji drugi hitac.

U četvrtom hicu Elkasević nije bila zadovoljna svojim četvrtim hicem pa se odlučila prestupiti. Vrijedi izdvojiti sjajnu Altman koja je u istoj bacila 69.50 metara.

Peti hitac bio je vrlo dobar, ali je petom prekoračila liniju za prijestup. Do kraja nije bilo promjene, a najviše je prijetila Njemica Marike Steinacker, ali nije uspjela. Sandra je u zadnjoj seriji bacila u mrežu, no više to nije bilo bitno.

Na vrhu nije bilo iznenađenja, Altman je ostala na vrhu, a Kang na drugom mjestu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!