Košarka

Hrvatske košarkašice s četvrtog mjesta u skupini prema osmini finala EP U-18

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.08.2024.
Hrvatske košarkašice s četvrtog mjesta u skupini prema osmini finala EP U-18
Foto: fiba.basketball

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je treći poraz u skupini Europskog prvenstva A divizije koje se igra u Portugalu. Slavila je Belgija sa 67:64 i Hrvatska će s četvrte pozicije u osminu finala...

Nakon poraza od Mađarske i pobjede protiv Poljske, hrvatske košarkašice do 18 godina u vrlo izjednačenoj skupini u posljednjem kolu upisale su poraz od Belgije 67:64.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovim porazom s omjerom 1-2, kao i Mađarska, ostaje na posljednjem mjestu zbog lošijeg međusobnog omjera.

Ovaj poraz znači da će Hrvatska u osmini finala igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz skupine C, a to će biti domaćin Portugal koji je s dvoznamenkastom razlikom slavio protiv Italije i Njemačke, ostao je još dvoboj sa Srbijom, ali i prije njega je prvo mjesto osigurano.

U dvoboju protiv Belgije Hrvatska je od prve do posljednje minute bila u zaostatku, minutu i pol prije kraja Petra Božan ubacila je slobodna bacanja za smanjenje na 65:64 da bi Kato Bevernage nakon skoka u napadu ubacila za 67:64 i Hrvatska se do kraja susreta nije uspjela rezultatski vratiti.

Najbolje u hrvatskim redovima bile su Petra Božan s 21 poenom i devet skokova te Lena Bilić sa 16 poena i šest asistencija. Kod Belgije Zhen Verbugt ubacila je 18 poena uz pet skokova, a Ella Declercq dodala je 14 poena. test

Europsko prvenstvo U-18, treće kolo:
Hrvatska - Belgija 64:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!