Ostali sportovi

Čudesni Armand Duplantis ponovno srušio svjetski rekord!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Čudesni Armand Duplantis ponovno srušio svjetski rekord!
Foto: EPA

Švedski skakač s motkom Armand Duplantis po deveti put u karijeri srušio je svjetski rekord, a ovoga puta na najvećoj pozornici. Preskočio je 6.25 metara...

Sjajna večer na Olimpijskim igrama u Parizu donijela je brončanu medalju Sandre Perković u bacanju diska, ali priča dana, a vjerojatno i jedna od najvećih priča cijelog natjecanja, bit će sjajni švedski skakač s motkom.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Armand Duplantis zadnji nekoliko godina dominantan je u toj disciplini, a od veljače 2020. godine vlasnik je i svjetskog rekorda. Osvojio je sve što se moglo osvojiti, a u Parizu je obranio naslov olimpijskog pobjednika.

Otada pa do večeras čak osam puta popravljao je taj svjetski rekord koji je iznosio 6.24 metra, ali na tome nije namjeravao stati što se pokazalo i večeras.

Već je sa 6.10 metara postavio olimpijski rekord i osvojio zlatnu medalju, ali je odlučio ići i na deveto popravljanje svjetskog rekorda. Dva puta rušio je 6.25m, ali treći put je uspio preskočiti, na oduševljenje cijelog stadiona.

Srebro je osvojio Sam Kendricks iz SAD-a s 5.95 metara, a treće mjesto Emmanouil Karalis iz Grčke s 5.90, ali manje pokušaja od Ernesta Johna Obiena iz Filipina. test

FOTO: EPA/Robert Ghement

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!