Ostali sportovi

Dramatično finale 3×3: Nizozemci u zadnjoj sekundi rastužili Francuze

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Dramatično finale 3×3: Nizozemci u zadnjoj sekundi rastužili Francuze
Foto: EPA

Završen je olimpijski turnir u 3×3 košarci, a do zlatne medalje stigla je Nizozemska koja je ubačajem u zadnjoj sekundi produžetka svladala Francusku...

Nizozemski košarkaši pobjednici su drugog olimpijskog turnira u košarci 3×3, a finalni dvoboj protiv Francuza odlučio je Worthy de Jongu posljednjoj sekundi produžetka, kad je pogodio dvicu za 18:17 i donio svojoj momčadi zlatnu medalju.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemci i Francuzi su bili iznimno uvjerljivi u svojim polufinalnim nastupima. Francuska je sa 21:14 pobijedila Latviju, osvajače zlatne medalje prije tri godine u Tokiju, dok su Nizozemci sa 20:9 nadigrali reprezentativce Litve.

U baltičkom obračunu Litavci su s 21:18 svladali Latvijce i osvojili brončanu medalju.

U finalu su Nizozemci prvi došli do opipljivije prednosti (5:2), ali su Francuzi tricom izjednačili na 7:7 u 6. minuti osnovnog dijela utakmice od 10 minuta. Kad su Nizozemci otišli na 10-8, ponovno su Francuzi pogodili dvicu.

Do prvog vodstva od 1:0 na početku utakmice, Francuzi su došli u 8. minuti (12:11). Seguela je na ulazu u zadnju minutu pogodio bacanja za vodstvo 15:13 domaće reprezentacije. Isti je igrač pogodio i za 16:14 pola minute prije kraja.

No, onda se za Nizozemce ukazao Worthy de Jong. Pogodio je šut za 16:15, a sa sirenom položio za 16-16 i odveo utakmicu u produžetak.

Na početku produžetka isti je igrač promašio dvicu, Francuzi su nakon skoka položili preko Vergiata za 17:16 da bi na isteku vremena Worthy de Jong pogodio dvicu preko ruke sa osam metara za konačnih 18:17. test

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!