Nogomet

Dinamo Kijev preko škotskog velikana traži četvrto pretkolo

Petar Jenjić • utorak, 06.08.2024.
Dinamo Kijev preko škotskog velikana traži četvrto pretkolo
Foto: EPA

Nogometaši Dinamo Kijeva i Rangersa večeras će odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. I dok su Ukrajinci odlično ušli u novu sezonu, to se ne može reći za Škote...

Stigli smo i do trećeg pretkola Lige prvaka, a večeras ćemo pratiti prve utakmice u borbi za plasman u playoff. Na Lublin Areni, u istoimenom poljskom gradu, Dinamo Kijev bit će domaćin Rangersima, dvoboj počinje od 20 sati, a sudit će Donatas Rumšas iz Litve.

Igraj na Dinamo Kijev - Rangers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sezona za Dinamo Kijev nije ni krenula do prije dva tjedna tjedna, a prva natjecateljska utakmica donijela im je razloga za optimizam. Nakon solidno odrađenih priprema, tijekom kojih su upisali dva remija, dvije pobjede i jedan poraz, uslijedila je prava rapsodija protiv Partizana.

Domaću utakmicu igrali su u poljskom Lublinu i upisali visoku pobjedu od 6:2. Druga utakmica nije ponudila nikakvu dramu, Kijevljani ništa nisu prepustili slučaju te su ponovno slavili, ovoga puta završilo je 0:3. Ukupnih 9:2 dovoljno govori o razlici u kvaliteti.

S druge strane, Rangersi nisu pretjerano oduševili u pripremnom periodu, tijekom kojeg su odigrali četiri utakmice i upisali tri poraza i jedan remi. Izgubili su od Ajaxa 2:1, od Manchester Uniteda s 2:0 i od Birminghama ponovno 2:1. U pravoj golijadi remizirali su s Union Berlinom rezultatom 4:4.

Na otvaranju nove prvenstvene sezone, u kojoj hvataju Celtic i povratak na škotski tron, isto tako nisu briljirali. Gostovali su kod Heartsa i odigrali bez postignutih pogodaka. Šansa za popravak dolazi večeras.

Ukrajinci nemaju problema s ozljedama, a u momčad su se vratili ukrajinski reprezentativci koji su bili na Olimpijskim igrama: Mikola Mihaljenko, Maksim Braharu i Valentin Rubčinskij. U kadru Rangersa neće biti Oscara Cortesa sljedećih četiri do pet tjedana zbog ozljede s utakmice protiv Heartsa, dok će novopridošli Robin Propper, koji je stigao iz Twentea, na put s momčadi.

Što su rekli

Oleksandr Šovkovskij, trener Dinamo Kijeva: "Bit će interesantna utakmica, imamo dvije kvalitetne momčadi. U isto vrijeme, možemo reći da Rangersi imaju sjajne napadače, jako dobra krila i možemo očekivati da će opasnost prijetiti sa svih strana. Očekujemo dobar dvomeč i veselimo mu se."

Leon Balogun, igrač Rangersa: "Mislim da smo svi usredotočeni na dobar nastup sutra, a tu je i moja osobna motivacija, kao i motivacija svih drugih igrača kako bi izborili grupnu fazu. Dinamo je jako dobra momčad, imala je odličan nastup u prošloj rundi, tako da ima kvalitete, ali kvalitetu imamo i mi. Moramo se brinuti za sebe i nastojati odigrati naš nogomet."

Mjesto, vrijeme, suci

Arena Lublin, Lublin, 20:00

Sudac: Donatas Rumšas (Litva)

Nedostaju

Dinamo Kijev: (-)

Rangers: Cortes (ozljeda)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi zadnji put su igrale još davne 1987. godine u Europskom kupu kada su Rangersi slavili s 2:0.

Prognoza

Ukrajinska momčad bolje je krenula u novu sezonu i večeras bi trebala to potvrditi. Očekujemo njenu minimalnu pobjedu. test

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!