Nogomet

Praška Sparta želi nastaviti s odličnim ulaskom u sezonu

Petar Jenjić • utorak, 06.08.2024.
Praška Sparta želi nastaviti s odličnim ulaskom u sezonu
Foto: EPA

Sparta Prag i FCSB odmjerit će snage u trećem pretkolu Lige prvaka. Obje momčadi već su neko vrijeme u punom pogonu, ali bolje rezultate ostvaruju Česi...

Bogat je dan pred nama u trećem pretkolu Lige prvaka gdje se igraju prvi susreti u borbi za plasman u playoff. Jedna od njih na rasporedu je u Pragu na stadionu Letna gdje će praška Sparta biti domaćin rumunjskom FCSB-u. Dvoboj počinje u 20 sati, a sudi Norvežanin Rohit Saggi.

Igraj na Sparta Prag - FCSB na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sparta je odlično krenula u novu natjecateljsku sezonu nakon solidno odrađenih priprema u kojima je upisala dvije pobjede te po jedan poraz i remi. Prvo je slavila u prvenstvu s 2:1 na domaćem terenu protiv Pardubica, a zatim u prvoj utakmici drugog pretkola slavila u gostima kod Shamrock Roversa s 0:2.

Uslijedila je pobjeda u gostima kod Teplica s čak 1:4, nakon čega je pobjedom protiv irskog protivnika u uzvratu (4:2) potvrdila prolazak u treću rundu. Uoči ovog dvoboja u češkom prvenstvu slavila je na domaćem terenu protiv Dukle Prag (2:0).

S druge strane, dok su neki klubovi još tek krenuli s natjecateljskim utakmicama, neki su u jeku priprema pripremama, a za FCSB možemo reći da je već ušao potpuno u natjecateljski ritam, s obzirom na to da je prvu utakmicu odigrao još 4. srpnja kada je u utakmici rumunjskog superkupa slavio s 3:0 protiv Hunedoare.

U prvom pretkolu Lige prvaka glatko je izbacio Virtus iz San Marina s ukupnih 11:1, dok u domaće prvenstvo nije najbolje krenuo. U tri odigrana kola prvo je upisao remi protiv Cluja (1:1), a zatim i Uniree Slobozije (2:2), dok je poraz upisao na domaćem terenu od Otelula rezultatom 0:2.

Drugo pretkolo donijelo je Maccabi Tel Aviv. Prvi dvoboj u Bukureštu završio je 1:1, ali FCSB slavio je u uzvratu s 0:1 i prošao dalje. Pogodak je zabio William Baeten iz kaznenog udarca u 90. minuti. Rumunji su proteklog vikenda odgodili prvenstvenu utakmicu i sve snage usmjerili na ovaj dvoboj.

Za Spartu večeras sigurno neće igrati Filip Panak koji nije trenirao u ponedjeljak s ostatkom momčadi, dok je pod znakom pitanja igranje mladog Romana Mokrovicsa. Rumunjska momčad neće imati na raspolaganju Alexandrua Pantea i Octaviana Popescua, ali i jedan i drugi ozlijeđeni su već duže vremena.

Što su rekli

Lars Friis, trener Sparte: "FCSB dobra je momčad, usmjerena na napad. Žele igrati, imaju dobru strukturu i dobro se brane. Aktivni su u posjedu lopte gdje im kapetan Olaru igra ključnu ulogu. On sudjeluje u izgradnji igre i u isto vrijeme zna je i završiti. Još mogu prijetiti iz kontre, brzi su i direktni, nema laganih utakmica ispred nas."

Elias Charalambous, trener FCSB-a: "Ne idem predaleko u budućnost, pred nama je utakmica sutra. Moramo ići postepeno, korak po korak. Sva naša razmišljanja usmjerena su na Spartu i to je sve."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Letna, Prag, 20:00

Sudac: Rohit Saggi (Norveška)

Nedostaju

Sparta: Panak (ozljeda), Mokrovics (pod upitnikom)

FCSB: Pantea, Popescu (ozljede)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Ligu prvaka 2016. godine FCSB je na domaćem terenu slavio rezultatom 2:0.

Prognoza

I jedni i drugi su itekako sposobni zabijati pogotke, ali vjerujemo da će večeras presuditi kvaliteta domaćina koji će upisati pobjedu. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!