Vodeni sportovi

Novi problemi s čistoćom rijeke Seine, otkazan plivački trening

HINA, Petar Jenjić • utorak, 06.08.2024.
Novi problemi s čistoćom rijeke Seine, otkazan plivački trening
Foto: EPA

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu objavili su da je otkazan trening u Seini jer voda nije prikladna za plivanje. U njoj bi u četvrtak i petak na rasporedu trebali biti maratonske utrke za žene i muškarce...

Trening u Seini za plivačka natjecanja na otvorenim vodama otkazan je u utorak jer je voda bila neprikladna za plivanje, objavili su organizatori Olimpijskih igara u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je peti otkazani trening od početka Olimpijskih igara, nakon što su prva četiri bila za triatlon, zbog čega je muški triatlon odgođen za jedan dan.

Otkazano je i upoznavanje s plivačkom rutom.

"Nakon dnevnog sastanka o situaciji jutros između Ville de Paris, Paris 2024. i World Aquaticsa, odlučeno je da se upoznavanje koje se trebalo održati danas, 6. kolovoza 2024., otkazuje", stoji u priopćenju World Aquaticsa.

Nije naveden razlog za otkazivanje, ali je rečeno da će dodatne informacije biti dostupne kasnije u utorak. Sastanak vođa timova i brifing trenera i dalje će se odvijati prema planu.

Da bi mogli pustiti sportaše plivati u rijeci, organizatori pomno prate dvije razine fekalnih bakterija: onu bakterije E. Coli i onu enterokoka.

Francuske vlasti potrošile su 1.4 milijarde eura na unaprjeđenje kanalizacijskog sustava glavnog grada, obećavajući da će rijeka biti dovoljno čista da se stanovnici u njoj mogu kupati do sljedećeg ljeta.

U četvrtak i petak na rasporedu su plivačke maratonske utrke za žene i muškarce. test

FOTO: EPA/IAIN MCGREGOR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!