Ostali sportovi

Hrvatski stolnotenisači bez prave šanse protiv Južne Koreje

Petar Jenjić • utorak, 06.08.2024.
Hrvatski stolnotenisači bez prave šanse protiv Južne Koreje

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija nije uspjela proći u četvrtfinale Olimpijskih igara u ekipnom natjecanju. Tri meča dobila je Južna Koreja uz samo jedan izgubljen set...

Ekipno natjecanje u stolnom tenisu na Olimpijskim igrama završilo je u osmini finala za Hrvatsku koja nije imala prevelike šanse protiv Južne Koreje koja je upisala tri pobjede u tri meča.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo smo gledali dvoboj parova gdje su za Hrvatsku igrali Filip Zeljko i Andrej Gaćina protiv Daeseonga Choa i Woojina Janga. Korejski par puno je uigraniji od našeg i očekivano je igrao bolje te zasluženo došao do pobjede.

U svakom su setu Korejci dominirali i na kraju slavili s 3:0. Prvi su dobili 11-4, drugi je bio malo izjednačeniji (11-7), a treći sličan drugome (11-6).

Uslijedio je drugi meč dana u kojem je igrao Tomislav Pucar, trenutno 51. na svjetskoj rang listi, protiv Jonghoon Lima, koji je trenutno 29. stolnotenisač svijeta. Korejac je opravdao ulogu blagog favorita i upisao pobjedu od 3:0 u setovima.

Prvi set Lim je dobio vrlo ekspresno, za tri minute, sa samo dva izgubljena poena. U drugom setu Pucar je odigrao nešto bolje, došao do sedam osvojenih bodova. Treći je Korejac poveo s 10:7, Pucar je spasio dvije meč lopte, no ne i treću.

Najveći otpor pružio je Andrej Gaćina koji je dobio jedan set protiv Woojin Janga. Hrvatski stolnotenisač dobio je Korejca prije nešto manje od dva mjeseca s 3:1 u setovima, ali danas je izgubio istim rezultatom. test

Olimpijske igre, ekipno:
Južna Koreja - Hrvatska 3:0

Cho/Wang - Zeljko/Gaćina 3:0 (11-4, 11-7, 11-6)
Lim - Pucar 3:0 (11-2, 11-7, 11-9)
Jang - Gaćina 3:1 (11-6, 7-11, 11-6, 11-4)

FOTO: HŠSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!