Ostali sportovi

Svjetski prvaci preko hrvatskih 'krvnika' do povijesnog polufinala

Mario Borko • utorak, 06.08.2024.
Svjetski prvaci preko hrvatskih 'krvnika' do povijesnog polufinala
Foto: EPA

Košarkaši Njemačke prvi su polufinalisti Olimpijskih igara u Parizu. Aktualni svjetski prvaci s 13 razlike su pobijedili Grčku i tako izborili svoje prvo polufinale na olimpijskim igrama u sedmom pokušaju...

Olimpijske igre polako se bliže svome kraju, a to znači da su momčadski sportovi ušli u samu završnicu. U utorak su na rasporedu četvrtfinala košarkaškog turnira, a prvi su na teren izašli Nijemci i Grci. Na kraju je sa 76:63 Njemačka opravdala status favorita i odličnom igrom u drugom dijelu stigla do svog prvog polufinala olimpijskog tunira u povijesti.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grci su odlično krenuli u susret. Prvu su četvrtinu dobili s deset razlike (21:11), ali Njemačka je u drugoj malo po malo sustizala prednost i na odmor se otišlo izjednačeno 36:36. U trećoj-četvrtini vodstvo se izmjenjivalo, ali Nijemci pred kraj serijom 9-2 odlaze na sedam poena prednost.

Zadnja dionica igre prošla je u znaku njemačke reprezentacije koja je bila u potpunoj kontroli i zasluženo izborila polufinale.

Franz Wagner bio je najbolji strijelac Njemačke s 18 poena, iako je tricu šutirao vrlo slabo (1/6). Dennis Schröder ubacio je 13 koševa i njima dodao osam asistencija. MVP prošlog Svjetskog prvenstva ponovno je iskočio kad je to bilo najpotrebnije.

Giannis Antetokounmpo zabio je 22 poena, ali uz samo dva skoka i tri asistencije. Thomas Walkup dodao je 12, puno premalo kako bi se pobijedila vrlo raspoložena Njemačke koja je u Parizu i dalje neporažena.

Grci, koji su u kvalifikacijama izbacili Hrvatsku, ni u svom petom pokušaju nisu uspjeli ući u borbu za medalju, a Njemačka je na svojim sedmim Igrama napokon stigla do polufinala.

Aktualni svjetski prvaci igraju odlično, a u polufinalu čekaju boljeg iz susreta domaćina Francuske i Kanade koji je na rasporedu od 18 sati.

Nijemci su u skupini već pobijedili Francuze, a protiv Kanade su prošle godine na pripremama za Svjetsko prvenstvo imali polovičan uspjeh. test

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Njemačka – Grčka 76:63

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!