Ostali sportovi

Srbija se vratila iz ogromnog minusa i u produžetku izborila polufinale Olimpijskih igara

Mario Borko • utorak, 06.08.2024.
Srbija se vratila iz ogromnog minusa i u produžetku izborila polufinale Olimpijskih igara
Foto: EPA

U dramatičnoj utakmici četvrtfinala olimpijskog turnira pobjedu je odnijela reprezentacija Srbije koja je nakon jednog produžetka bila bolja od Australije. Srbi su tijekom druge-četvrtine gubili 24 koševa razlike, ali su na kraju izborili svoje treće polufinale...

Drugo polufinalne Olimpijskih igara bilo je puno drame i preokreta, ali na kraju su kao pobjednici izašli košarkaši Srbije. Australci su tijekom druge-četvrtine imali ogromnu prednost, ali Srbija se vratila i nakon produžetka slavila s 95:90.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Početak utakmice bio je vrlo izjednačen, a onda je Australija u nešto više od dvije minute prije kraja prve-četvrtine napravila seriju 12-0 i otišla na plus 14. U drugoj dionici igre razlika je nastavila rasti i Australci su imali čak 24 poena prednosti (44:20), ali Srbija je do poluvremena smanjila na minus 12 (54:42).

Srbi su puno bolje ušli u drugo poluvrijeme i nakon nešto više od tri minute prešli su u vodstvo. U odlučujuću četvrtinu startali su s četiri poena prednosti, a u samoj završnici obje su ekipe imale priliku riješiti utakmicu.

Vasilije Micić imao je deset sekundi prije kraja dva slobodna bacanja s kojima je Srbija mogla otići na tri koša prednosti, ali je promašio prvo. Patty Mills kod vodstva 82:80 za Srbiju, uzeo stvari u svoje ruke i krenuo jedan na jedan s Nikolom Jokićem, lopta mu je malo iskliznula iz ruku, ali Australac pogađa za produžetak.

Tamo su Australci imali prednost, ali maestralni Jokić je riješio utakmicu. Mills je izgubio dvije ključne lopte i tako je Srbija izborila polufinale.

Najefikasniji su kod Australije bili Mills s 26 poena i Josh Giddey koji je ubacio 25. Srbiju je predvodio Jokić s 21 košem, 14 skokova i osam asistencija. Bogdan Bogdanović nije imao svoj šuterski dan, ali je svejedno zabio neke važne koševe i pridonio sa 17 poena, pet skokova i šest asistencija.

Australija nije uspjela izboriti svoje šesto polufinale, do sad je izgubila svih pet. Prije četiri godine Australci su pobjedom protiv Slovenije osvojili broncu, a sada odlaze kući bez medalje. Srbija prije tri godine u Tokiju nije nastupala, a 2016. je u Riju osvojila srebro kao i 1996. u Atlanti.

Srbi će u polufinalu vjerojatno igrati protiv Amerikanaca koji nešto kasnije igraju s Brazilom Aleksandra Petrovićatest

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Srbija – Australija 95:90

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Njemačka76:63Grčka
Srbija95:90 *Australija
Francuska-:-Kanada
Brazil-:-SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Njemačka76:63Grčka
Srbija95:90 *Australija
Francuska-:-Kanada
Brazil-:-SAD

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!