Ostali sportovi

Brazilke lakoćom do polufinala, Turkinje iznenađujuće do najvećeg uspjeha u povijesti

HINA, Mario Borko • utorak, 06.08.2024.
Brazilke lakoćom do polufinala, Turkinje iznenađujuće do najvećeg uspjeha u povijesti
Foto: EPA

Odbojkašice Brazila i Turske prve su izborile polufinale olimpijskog turnira. Brazilke su lakoćom svladale Dominikansku Republiku, a Turkinje su iznenadile favoriziranu Kinu...

Brazilske odbojkašice uvjerljivom su pobjedom 3-0 (25:22, 25:13, 25:17) protiv reprezentacije Dominikanske Republike izborile plasman u četvrto polufinale na posljednjih pet izdanja olimpijskih turnira.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brazilke su prije tri godine u Tokiju osvojile srebrnu medalju, a u finalu su ih pobijedile američke odbojkašice. Upravo bi im one mogle biti polufinalne suparnice u Parizu, uspiju li u četvrtfinalu svladati reprezentaciju Poljske.

Brazilke su od 1992. na svakim igrama među četiri najbolje reprezentacije, to im u devet navrata nije uspjelo samo 2016. na domaćem terenu u Riju. Zlato je Brazilu pripalo 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.

U prvom današnjem četvrtfinalu Turska je s 3-2 (23:25, 25:21, 26:24, 21:25, 15:12) bila bolja od Kine i prvi put u povijesti izborila polufinale olimpijskog turnira. Turkinje čekaju pobjednice dvoboja Italije i Srbije.

Ovo je najveći uspjeh u povijesti turskih odbojkašica. 2012. u Londonu nisu prošle grupnu fazu, a prije tri godine u Tokiju su zaustavljene u četvrtfinalu. test

FOTO: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!